Yhdysvaltalainen Segway on esitellyt kaksi uutta mallia omintakeisesta kaksipyöräisestä menopelistään. Segway Personal Transporter, eli vapaasti käännettynä ”henkilökohtainen kuljetin” on kaksipyöräinen kulkuväline, joka kyydittää seisovassa asennossa matkustavaa kuljettajaa lyhyitä matkoja sähkömoottorin vauhdittamana.

Erikoiseksi Segwayn menopelin tekee sen omintakeinen toimintaperiaate. Rinnakkain sijaitsevat kaksi rengasta ovat kytketty tarkkaan gyroskoopilla varustettuun servomoottoriin, jonka ansiosta kuljetin pysyy pystyssä ilman kuljettajan tasapainoilua. Laitteella kiihdyttäminen tapahtuu nojaamalla eteenpäin, jolloin pyörät alkavat pyöriä eteenpäin, estäen kulkuvälineen kaatumisen ja samalla vieden kuljettimen liikkeeseen. Ohjailu tapahtuu kallistamalla kuljettimen ohjaustankoa vasemmalle tai oikealle.

Segwayn uudet mallit ovat kaikin puolin hieman paranneltuja versioita alkuperäisestä kuljettimesta. Uusien mallien maksiminopeus on 20 km/h ja ladattavien litium-ioni akkujen toimintasäde 38km. 47,7 kiloa painavan Segwayn kuljettajalla saisi olla massaa enintään 118 kiloa.

Segwayn uusista malleista i2 on tarkoitettu sileine renkaineen lähinnä asfalttiviidakon tutkimiseen. x2 Mallinimellä varustettu on sitä vastoin suunniteltu suurine renkaineen paremmin vaikkapa metsäpolun kulkemiseen.

i2 mallista on saatavilla kolme perusversiota, jotka ovat kaupunkikuljetin, varastohalliin suunniteltu kuljetin, sekä erityisesti poliisikäyttöön suunniteltu kuljetin.

x2 mallista on vastaavasti saatavilla 3 eri versiota, poliisi, seikkailija ja golffaajakäyttöön.

i2 mallin hinta on yhdysvalloissa $4995,- ja x2 mallin vastaavasti $5495,-

Lähde: www.segway.com

Edellinen artikkeliKoss Cobalt Bluetooth stereokuulokkeet
Seuraava artikkeliNokian kännykästä Java softalla Bluetooth hiiri