terrafugia.jpgVarmasti yksi odotetuimmista tulevaisuuden innovaatioista on kymmenistä sci-fi leffoista tuttu lentävä auto. Ehkäpä tunnetuin lentoautoprojekti on miljonääri Paul S. Mollerin kehittelemä Skycar, Jota ei kuitenkaan pitkästä odotelusta huolimatta ole vielä saatu markkinoille.

Mukaan kilpaan lentävien autojen markkinoista on nyt ilmoittautunut Terrafugia niminen lentoautokonsepti.

Terrafugia muistuttaa huomattavasti enemmän lentokonetta, kuin autoa. Siivet kokoon taitettuna se on suunnittelijoidensa mukaan kuitenkin täysin maantieajoon soveltuva. Käytännössä siis vaikkapa Pariisin lomareissu lentoautolla onnistuisi suoraan kotiovelta hotellille kulkuvälinettä vaihtamatta. Ajat vain lentoauton kentälle, siivet levälleen ja ilmaan. Kohteessa sitten siivet taas kasaan ja maantietä pitkin hotellille.

Lentävän Terrafugian kruisailunopeudeksi on kaavailtu noin 190km/h. Maantieajossa nopeutta pitäisi löytyä riittävästi liikenteen mukana ajamiseen. Lentäminen Terrafugialla onnistuu keneltä tahansa yksityislentäjän lentolupakirjan suorittaneelta.

Terrafugian toimitukset alkavat suunnitelmien mukaan vuonna 2009. Omakseen Lentoauton saa lunastettua arviolta $148.000 hintaan. Nimensä jonotuslistalle saa tallettamalla $5.000 käsirahan.

Lähde: www.terrafugia.com

Avainsanat: lentävä, auto, lentoauto, lentokone

Edellinen artikkeliLoistava ovenkahva
Seuraava artikkeliKaksipyöräinen JBoard rullalauta