Longtail-vene on yksinkertainen kajakintyyppinen alus, jonka perämoottori on yleensä n. 150cc:n yksisylinterinen teholaite. Näitä tietenkin viritetään lähinnä v2-tyyppisinä aina yli tuhanteen hevosvoimaan. Tämä on johtanut paikalliseen longtail – drag racing -kulttuuriin.

Kapteeni
Kapteeni

Tämä on mielestäni varsin kiinnostava laji, jossa vielä näkyy rakentelemisen ja pienen tekijän mahdollisuus nostaa oma joukkue kärkitaisteluun. Vaarallisuus toki liittyy aiheeseen.

Vauhtia on
Vauhtia on
Rakennuspaja
Rakennuspaja
Turboja
Turboja
Moottori
Moottori

Ohessa videoita aiheesta.

UNILAD Tech This is what it looks like riding on a Turbo Longtail Riverboat in Thailand

Drag Racing Turbo Longtail Thai Riverboats in Bangkok

คนไทยบินได้ อุบัติเหตุเรือซิ่งไทย Thai longtail boat Accident!!

Modified Diesel Turbo Engine Longtail boat racer reaches speeds of 200km/h

Longtail boat racer reaches speeds of 100kmh on modified craft

Kyllähän tuollaista voisi testata. Ehkä ennemmin itse olisin puikoissa kuin kyydissä :D. Tästä tulee aina mieleen se hupaisi(?) juttu kun kotimaassaan Euroopassa ihmiset pitävät kypärät, pelastusliivit, hätänumerot ym. aina saatavilla, mutta aasian maissa nämä jää sitten samantien käyttämättä.

Muistanpa kerran Vietnamissakin kun kaksi eurooppalaista turistia vuokrasi vuoristokylässä vanhat prätkät ja lähtivät kiertelääm vuoristoteitä. Kypäriä tai hanskojakaan ei ollut. Eräällä saarella taasen kyselin että miksi vuokraamassani mopossa ei ole sivupeilejä, johon vuokraamoyritäjä vastasi, että eipä ole poliiseja tekemässä tarkastuksia, joten ei tarvitse. Eipä ollut muuten kummassakaan tapauksessa sairaaloita tai ambulanssejakaan lähistöllä. Ainoa riskitilanne kuitenkin tuli kun piti kaasuttaa piemeässä yössä märällä kuoppaisella hiekkatiellä pakoon koiria, jotka yrittivät purra minun ja matkustajan jalkoja.

Kilpailutilanne
Kilpailutilanne

Mutta palatakseni näihin drag racing -vehkeisiin niin tosissaan 200+km/h kulkevat. Joen rannan asukkaat kenties eivät arvosta äänekästä harrastusta.

Lähde: Dragzine – Long Tail Boats: Thailand’s Outrageous Form Of Drag Boat Racing

Edellinen artikkeliTšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden suojavyöhykkeeltä vaeltaa susia ympäröiville seuduille, geenimuutosten vaikutus on tutkijoille vielä arvoitus
Seuraava artikkeli3D-kynällä piirretty 1:1 koon auto