Neuroverkko restauroi ja hienosääti Wuppertaler Schwebebahn -riippuradalta kuvatun videon vuodelta 1902

Wuppertalin riippurata (Die Wuppertaler Schwebebahn) on Wuppertalin kaupungissa Saksassa osana julkista liikennettä käytössä oleva riippurata. Rata avattiin vuonna 1901. Omaleimaisuutensa takia se on saavuttanut kaupunkikuvallisesti erityisen aseman. 26. toukokuuta 1997 rata päätettiin ottaa suojelukohteeksi.

Restauroitua versiota
Restauroitua versiota

Yksi ehkä kiehtovin tavalliselle ihmiselle tällä hetkellä näyttäytyvä neuroverkko- ja tekoälyteknologia ovat restauroidut ja väritetyt vanhat filmit. Ei ehkä kestä kauaa, että saamme vanhat mustavalkofilmit väreihin tekoälyn avulla. Voisi kuvitella, että väritysohjelmisto käy läpi materiaalia ja toteuttaa luonnoksen väreistä. Tämän jälkeen leikkaaja (ihminen) käy läpi elokuvan ja osoittaa tekoälylle virheeet kuten väärin valitut värit tai väärin tunnistetut/rajatut objektit.

Nyt olisi siis tarjolla tämä saksalainen riippurata – [60 fps] The Flying Train, Germany, 1902:

Hieman tuossa näkyy virheitä, mutta koska tämä on pienen budjetin teos, niin se ei yllätä.

Tässä alkuperäinen video – The Flying Train (1902) | MoMA FILM VAULT SUMMER CAMP:

Tässä radan esittely vuodelta 2018 – Wuppertal, Germany Schwebebahn:

Riippuradan juna ylittamassa autotieta Ohligsmuhlessa
Riippuradan kartta asemineen.
Riippuradan kartta asemineen.

Käytetystä teknologiasta löytyy lisää linkistä: Wenbo Bao – Depth-Aware Video Frame Interpolation. Sivuilla myös muita videoesimerkkejä.

Wenbo Bao
Wenbo Bao

Pitääpä laittaa listalle, että kävisi koeajamassa tuon.

Lähde: Laughing Squid – Amazing HD Remastered and Colorized 1902 Footage of a Suspended Railway Ride Through a German Town