Nikola Tesla jätti jälkeensä perinnön, joka mm. mahdollistaa langattoman viestinnän. Miehestä liikkuu jos jonkinlaista tarinaa ja tiettävästi hän halusi lahjoittaa keksintönsä maailmalle ilmaiseksi.

Toto's 'Africa' Performed On Tesla Coils
Toto’s ’Africa’ Performed On Tesla Coils

Nyt meillä on jos jonkinlaista langatonta vempelettä, jotka kaikki perustuvat Teslan ideaan. Tarina kertoo, että kun Tesla esitteli ensimmäisen radio-ohjattavan laitteen – veneen – hän rohkaisi yleisöä ohjaamaan venettä huutamalla sille suuntia, ja vene kääntyikin ohjeiden mukaisesti. Yllätys oli suuri kun Tesla esitteli kauko-ohjaimen, jolla hän ohjasi salaa laitetta.

Nikola Teslan kaikki patentit ovat internetissä, ja hänestä on myös erittäin hyvä kirja ilmaiseksi pdf:nä. Patentteja voi selata kategorioittain tai ne voi kaikki ladata pdf:nä. Mikäli aihe kiinnostaa, alla on linkit:

Nikola Teslan patentit kategorioittain yms hakuehdoilla

Complete Patents – Nikola Tesla.pdf 499 Pages · 40.24 MB

– Kirja: TESLA, Nikola : The Inventions & Researches of Nikola Tesla

Mitä tulee Teslan historiaan muuten, niin FBI on julkaissut dokumentit jotka koskevat häntä. Ja kyllähän sieltä löytyy se sen ajan keino mustamaalata ihmisiä eli kommunismi. Ei sillä että aatetta voisi kannattaa, mutta sitä käytettiin monesti työkaluna ihmisten vakoilun oikeuttamiseen. FBI:n dokumentit Teslasta löytyvät alla olevista linkeistä:

FBI – Nikola Tesla (1856-1943) – parts 1, 2, 3

FBI:n Nikola Tesla arkisto
FBI:n Nikola Tesla arkisto

Ja tietenkin se oikea tieto Teslasta eli hänen historiansa on helppo lukea vaikkapa wikipedista (Nikola Tesla):

Nikola Tesla (serb. Никола Тесла; 10. heinäkuuta 1856 – 7. tammikuuta 1943) oli serbialais-yhdysvaltalainen[1] fyysikko ja keksijä.[2] Häntä pidetään yhtenä nykyhistorian merkittävimmistä keksijöistä. Hän osallistui muun muassa nykyaikaisen sähköenergian jakelulle ja käytölle keskeisten vaihtovirran, monivaihejärjestelmän ja oikosulkumoottorin kehittämiseen. Useiden Teslan patenttien hyödyntäminen onnistui vasta hänen kuolemansa jälkeen.[3]

– – –

Nikola Tesla tietoja
Nikola Tesla tietoja
Yksinkertaisen teslamuuntajan rakenne
Yksinkertaisen teslamuuntajan rakenne

Tässä olisi nyt tietopaketti, joka kertoo enemmän radiosignaalien keksimisen historiasta kuin mitä keskiverto historioitsija siitä on opetellut :D. Suosittelen, jos ei lukemaan kokonaan, niin ainakin tutustumaan henkilöön ja selailemaan pikaisesti lävitse nuo dokumentit ja patentit, jotta tietää mistä puhutaan.

Ja teslakäämit soittavat alla erilaisia musiikkikappaleita. Sekä yhdellä videolla testataan erilaisia esineitä teslakäämin ”vastakappaleena”.

Beethoven – 9th Symphony on Musical Tesla Coils:

Tesla Coil Vs Random Stuff:

Chopin Meets Musical Tesla Coils – Nocturne Op9 No2:

Sandstorm by Darude em Bobina de Tesla:

Bach – Fugue in D Minor em Bobina de Tesla Eletrônica (Musical Tesla Coil):

In The Hall of The Mountain King on Mini Musical Tesla Coils:

Wardenclyffe Tower Long Islandilla 1904
Wardenclyffe Tower Long Islandilla 1904
Tesla esittelemässä langatonta energiansiirtoa vuonna 1891 New Yorkissa.
Tesla esittelemässä langatonta energiansiirtoa vuonna 1891 New Yorkissa.

Villeimmät huhut kertovat, että Tesla pyrki tarjoamaan langattomalla energiansiirrolla ilmaisen sähkön koko ihmiskunnalle. Tämä on kuitenkin monta kertaa todistettu virheelliseksi väittämäksi.

Lähde: Geekologie

Edellinen artikkeliMiten Lego-pilvenpiirtäjät kestävät maanjäristystä
Seuraava artikkeliUkrainalainen / ninjametodi pujottaa kengännauhat – Ei turhaa solmimista, nopea laittaa jalkaan