Kitaransoiton opiskelu voi olla hauskaa. Monet tuntevat keyboardit, joissa valot syttyvät koskettimiin sen mukaan mitä kosketinta pitää painaa. Nyt on samanalainen tekniikka valmiina kitaraan.

Fret Zealot

Ominaisuuksia

Fret Zealot tarjoaa kätevän ratkaisun. Eli mihin tahansa kitaraan asennettavat led-nauhat. Nauhat siis asennetaan kitaran otelautaan ja valot syttyvät sen mukaan mihin kohtaan sormi täytyy asettaa. Tai vaihtoehtoisesti puhelinappista voi valita erilaisia asteikkoja näytettäväksi.

Oheisella videolla esittely:

Ukulele-version esittely:

Ja tällä videolla arvostelu:

Hintaa koko setillä on n. 200 euroa. Tämän lisäksi tietenkin on se asennustyö, minkä voi toki tehdä itsekin. Helppoa sen pitäisi olla.

Fret Zealot asennussarja

Vertailun vuoksi, on myös projekteja, joissa koko järjestelmän voi toteuttaa itse. Ks. Instructables Guitar With LED Fretboard!!!

Tee-se-itse-versio

Monesti kun katsellaan erilaisia pedagogisia mahdollisuuksia, koulut ja opettajat pysyvät tutussa ja turvallisessa metodologiassa. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että kaikki tällainen tilpehööri – vaikka ei välttämättä opeta sen nopeammin – auttaa opiskelijaa 1. pääsemaan paremmin alkuun ja ymmärtämään soitinta sekä 2. motivoi opiskelemaan, koska kun valot kytkee päälle tai ohjaa appin kautta kappaleen kitaraan, niin ei tarvitse itse kaivella kirjoja ja pähkäillä niin paljon nuotteja otelaudalla. Myöhemmin tämä apuväline jää varmasti tarpeettomaksi, mutta alussa se on hieno. Toisaalta myös esiintyessä myöhemmin se voisi tuoda tietynlaista kuriositeettia esiintyjän välineeseen :D.

Fret Zealot

Lähteet: Guitarworld review, Fret Zealot

Edellinen artikkeliNäin toimii kiusattu sotilasrobotti?
Seuraava artikkeliMiltä näyttävät Star Wars -elokuvien isot alukset tavallisten kohteiden yllä kuten kaupunki – Video