Mediassa on puhuttu viime aikoina melko paljon kaupunkiympäristöön saapuneista vuokrattavista sähköpotkulaudoista. Allekirjoittanut kävi testaamassa laitteen. Raportti seuraa:

TIER

Kokeilin TIER-kaupunki-sähköskootteria. Ihan hauska ajella. Ensikerralla ajelin Helsingin keskustasta Verkkokauppaan ja takaisin. Sitten vetelin menemään keskusta-kallio-sörnäinen-kaivari. Kolme varttia maksoi n. 10 euroa (1 euroa aloitusmaksu ja 0,19 senttiä/minuutti). Ei se superhalpaa ole, mutta toisaalta eipä tarvitse ostaa omaa.

Täytyy sanoa, että melkosta tärinää mukulakivillä ja jos ajaa jalkakäytävällä, niin sadevedenpoistourat kopsauttaa kovasti. Ja jos päästää toisesta kahvasta irti, niin kaatumisvaara suuri. Kerran meinasin kaatua kun menin vähän paksumman vesiletkun yli.

Tier-näkymä kännykässä. Kun zoomaa lähemmäs, näkyvät yksittäiset laudat. Punainen alue on ilmeisesti sellainen, jolle ei saa jättää lautaa – Oma veikkaus.

Loppuarvio: Pyörätiellä mukava ajaa, paitsi rotvallit. Melko hasardi, ja kännissä tuskin pysyy pystyssä – Vaatii hyvät tasapainoilukyvyt. Ihan hauska ajella, jalat tosin väsyy epätasaisilla pinnoilla. Hyvä että tuli kokeiltua. Mutta kännissä en suosittele ja en toisaalta ihmettele että nuoret vetää asvalttiin. Sinällään huolestuttavaa mikäli tulee sairaalakeikkoja, koska se on kallista ja voi tulla vamma. Mutta ihan hauska. En ostaisi omaa. Mutta pari kertaa käyn varmaan vielä ajelemassa. Mainittakoon vielä, että potkulauta on sen verran painava, että sitä ei oikein jaksa kantaa esim. rappusia ylös.

Käyttöönotto tapahtuu asentamalla puhelimeen TIER-sovellus. Tähän syötetään maksukortin tiedot. GPS päällä sovellus näyttää kartalla lähimmät sähköpotkulaudat. Laudan luona näytetään sovelluksen kautta kännykän kameralle sähköpotkulaudan viivakoodikuutiota ja sovellus menee käyttöönottotilaan, josta valitaan ajamisen aloitus. Kun ajon lopettaa, sovelluksesta valitaan tämä vaihtoehto. Helppoa ja hyvin selkeä toteutus. Voi-skootteria en kokeillut.

Tässä videoita sähköpotkulaitojen testaamisesta.

Solidabis testaa: TIER sähköpotkulauta:

Testissä Tier-sähköpotkulaudat – kiitämistä vuokrasähköllä:

Testissä Voi-sähköpotkulaudat: Voiko se olla parempi, nopeampi tai halvempi?:

Best Fail Compilation Electric Scooter:

Yle: Helsingin kadut täyttyvät sinne tänne jätetyistä sähköpotkulaudoista, jotka liikkuvat yli 15 kilometriä tunnissa: ”Hauska idea, mutta miten toimii käytännössä” 12.4.

Mikäli kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti testaamaan. Mutta jos ei ole minkäänlaista fyysistä lautailukokemusta, niin kannattaa etenkin aluksi varautuá hieman tasapainoilemaan ja totuttelemaan etenkin korokkeisiin tiellä.

Lähteet: TIER

Edellinen artikkeliKissanluukku, joka ei päästä kissaa sisään kuolleen saaliin kanssa – Tekoälyn avulla
Seuraava artikkeliMies valmisti salamista 2x2x2 rubikin kuution – Yllätä mökkivieraasi, mukana rakennusohje-video