Olemme nyt maailmassa, missä kykenemme tavoittamaan toisen maailman kolkan sekunneissa. Internet yhdistää.

Facebook-Portal

Facebook Portal on upea kehitystyö yhdistämään ihmiset ja se mahdollistaa aivan uudenlaisen maailman. Työelämä voisi muuttua yhä enemmän etätyöksi tai liikkuvaksi työksi. Kaikki voisi olla mobiilia.

Harmiksemme maailman kehitys joutuu kohtaamaan kolikon kääntöpuolet.

Facebook Portal+ (Isompi malli)
The Portal

Facebook Portal toimii kodin ”yhteyskeskuksena”. Sen avulla voi saada hetkessä yhteyden keneen tahansa facebookin toisessa päässä – puheohjauksella. Kuvayhteys on nopea ja laajakulmakamera tunnistaa henkilöt sekä kasvot. Ennakkotilaushinnat ovat pieni: 199, iso: 349 dollaria.

Facebook Portal myynnissä Facebookin sivuilla

Facebook on kokenut imago-kolhuja viime aikoina. Facebook-sovellus salakuuntelee, ja facebookissa on käyttäjätietojen vuotoja. Mainoksia tulee joka puolelta – aiemmin ei tullut. Facebookin osakearvo mitataan mainospotentiaalissa sekä käyttäjien tietojen myynnissä kenelle tahansa, joka maksaa.

Oheisella videolla esitellään Facebook Portal:

Sekä testataan sitä:

Tällainen portaali siis ei enää tunnukaan mukavalta kehitykseltä, vaan pikemminkin jonkinlaiselta dystopiselta tiedonkeruu- ja vakoilulaitteelta. Harmi.

Toivottavasti ei

Todennäköisesti saamme vielä odottaa jonkin aikaa läpinäkyvää, avoimen lähdekoodin voittoa tavoittelematonta järjestelmää. Siihen asti täytyy muistaa, että mikäli järjestelmä on ilmainen, käyttäjä ”on järjestelmä”. Tulevaisuus sen näyttää miten asiat etenevät!

Lähteet: Wired-lehden kriittinen artikkeli, Facebook Portal

Edellinen artikkeliHot Cocoa M&M-pastillit, vaahtokarkinmakuinen valkosuklaakeskus
Seuraava artikkeliTesla Model 3 purettiin osiin ja selvitettiin sen erikoispiirteet