Suomalainen keksijäkaksikko on ideoinut uuden elementin saunaan – Tai muuallekin. Projekti alkoi saunakiulusta.

Ominaisuudet listattuna

Ensimmäisen prototyypin parissa

Idea sai alkunsa J. Voutilaisen saunaremontista, jossa hän päätyi toteuttamaan led-valaistun kiulun. PItkällisen pohdinnan ja ideoinnin tuloksena syntyi The Crown, jossa kiulu muuntuu myös cooleriksi ja äänentoisto astuu oikeastaan etusijalle.

Saunassa
Toimii myös laturina
Liikeaktivoituva valo

The Crown on toteutuessaan äänenlaadultaan parempi kuin mitä perus Bose-kaiuttimet. 360 asteen HD-äänen lisäksi tuote pitää sisällään mm. revontulivalaistuksen sekä puhelinlaturin. Kaikki elementit ovat sertifioidusti suunnitellut kestämään lämpötilanvaihteluita, tärinää sekä ovat vesihöyrytiiviitä.

Tuotteen esittelyvideolla esiintyy nyrkkeilijälegenda R. Helenius:
https://www.youtube.com/watch?v=980KGpgGu18

Keskellä oleva kiulumainen allas toimii tarvittaessa myös hedelmäkorina tai jääpala-astiana. Bluetooth-yhteys tarjoaa myös mahdollisuuden ottaa puheluita vastaan juurikin saunassa. Lisäksi laitteen pohjassa on valo, joka syttyy kun sen nostaa. Tämä on käytännöllinen vaikkapa siirtäessä laitetta tai etsiessä jotain hämärässä.

Jääpalakori tai cooler
Rannalla

Kiulu toimii yhdellä akun latauksella n. 10 tuntia. Projektissa patentit on hoidettu kuntoon. Tällä hetkellä The Crown hakee Kickstarter-alustalla rahoitusta: 169 dollarilla pääsee käsiksi ensimmäisiin laitteisiin. Iltalehti uutisoi aiheesta toukokuussa.

Mikäli asiat sujuvat suunnitellusti, tuote on kuluttajamyynnissä alkuvuodesta 2019.

Lähteet: Kickstarter: The Crown – Royal Bluetooth Speaker, IL

Edellinen artikkeliPuinen Ferrari F50 menee kätevästi Venetsian kanavissa
Seuraava artikkeliMars Curiosity Rover toteutettuna Mindstorm ja Technic Legoilla, hieno projekti!