HoloSuit on haptinen asuste, joka jäljittelee Ready Player One -elokuvan X-1 bootsuit – virtuaalitodellisuuspukua

Ready Player One oli monella tapaa kiinnostava elokuva, kenties se myös kuvasi tulevaisuudessa nähtävää teknologiaa.

HoloSuit

HoloSuit
HoloSuit palautteen ominaisuuksia

Haptinen puku olisi monellakin tapaa hyödyllinen olemassa. Tämä tarkoittaa pukua, joka kykenee tunnistamaan puvun käyttäjän liikkeet sekä antamaan palautetta liikkeistä. Yksinkertaisimmillaan palaute voi olla värinä tietyssä kohtaa pukua, monimutkaisempi voi olla vaikkapa lämmön vaihtelu puvun jossain kohdassa.

HoloSuit – prototyyppi käytössä
HoloSuit – prototyyppi käytössä

Elokuvan ilmestymisen aikoihin on jo useampi idea haptisesta puvusta valmiina. Yksi näistä on Kickstarter-pohjainen HoloSuit. Pukuun on suunniteltu valittavaksi 26 tai 36 anturia, 9 palautetta antavaa elementtiä sekä 6 nappia. Ensimmäiset ideat käytöstä liittyvät robotin tai virtuaalitodellisuus-avatarin ohjaamiseen sekä liikeratojen tallentamiseen ja toistamiseen.

Videolla esitellään HoloSuit varsin kattavasti:

Puvun avulla voitaisiin harjoitella mm. monimutkaisten kontrollipöytien käyttöä, golf-lyöntiä, joogaa (liikkeiden tallennus ja toistaminen), virtuaalisen instrumentin soittamista tai pelastusoperaatioita vaarallisissa olosuhteissa. Todellisessa ympäristössä puvun avulla voitaisiin ohjata robottia esimerkiksi armeija- tai poliisitehtävissä. Puvun käyttöön voidaan yhdistää kasvontunnistus, jolloin avatar-hahmo voi jäljitellä myös kasvonilmeitä.

Ready Player One X-1 bootsuit
Ready Player One X-1 bootsuit

READY PLAYER ONE – Official Trailer 1:

Tulemmeko näkemään tulevaisuudessa näitä pukuja enemmänkin käytössä? Tähän tarvittaisiin myös sovelluksia, joihin pukua voitaisiin käyttää. Kenties OASIS-tyylinen virtuaalitodellisuus ei aivan vielä tule kuluttajien saataville.

Lähteet: Kickstarter – HoloSuit Full Body/Hands Motion Tracker with Haptic FeedbacK, Stack Exchange