Näppäimistöjä on nykyään moneen lähtöön, mutta onko nappien määrässä menty jo liiallisuuksiin?

Pain27

Pain27 – Vanilla layout

Vastauksen tähän kysymykseen tarjoaa Pain27-näppäimistö. Open Source – avoimen lähdekoodin projekti tarjoaa vain a-z-kirjasimet sekä välilyönnin. Näppäimistö voidaan kuitenkin toteuttaa 3-kerroksisena, jossa yhtä nappia alas painettuna pääsee toiseen ja toista nappia kolmanteen ”kerrokseen”. Näin kaikki tarpeelliset näppäimet löytyvät. Projekti on GitHub-portaalissa rakentamisohjeiden kera. Usb-liitäntää varten käytetään Pro Micro -komponenttia. Lisäoptiona näppäimiin voi asentaa myös valot.

Oheisella videolla valmistetaan Pain27-kiippari – Pain27 Build – The Pinnacle of Mechanical Keyboards:

Pain27 – Prime layout
Pro Micro – 5V/16MHz

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ja myös tarpeellinen projekti. Minimalistisuus voi usein olla hyväkin asia. Jäämme toisaalta myös odottamaan, että jokin kiinalainen tuottaja alkaa valmistaa näitä massana.

Lähteet: GitHub Pain27, BoingBoing

Edellinen artikkeliMetallipillit tulevat, oletko valmis? Tilasimme Kiinasta testikappaleita erittäin edulliseen hintaan – Ruostumatonta terästä
Seuraava artikkeliDeluxe Paint / Grafx 2 nyt tietokoneelle tai tabletille, mitäpä Amiga-fani muuta kaipaisi?