Tällä Youtube-kanavalla (Brainiac75) testaillaan kaikenlaisia erikoisuuksia. Mitäs tapahtuu kun supermagneetti asetetaan lähelle verta? Veressä on tunnetusti rautaa, joten jonkinlaista reaktiota odotetaan.

Kuvassa veri virtaa magneetin ohitse

Videolla esitellään kuinka veri, jossa on rautaa kohtaa supermagneetin:

Veriastia kelluu veden pinnalla, joten nähdään josko supermagneetti vetää astiaa puoleensa tai työntää sitä pois.

Magneettirannekkeet ovat tulleet tunnetuiksi mm. huippu-urheilijoilla sekä jääkiekonpelaajilla. Näiden magneettien kehittäjät näkevät asian siten, että kulkiessaan magneetin vierestä, magnetoituessaan, veren punasolut ryhmittyvät tasaisille väleille ja veri virtaa sutjakammin. Itse asiassa ei kestä hirveän kauan, että kaikki kehon veri virtaa yhdestä kohdasta verenkiertoa.

Hippien kehittämä magneettiteoria – kuva

Tässä olisikin ollut huomattavasti mielenkiintoisempaa nähdä mikroskoopilla, kuinka veren punasolut liikkuvat magneetin vaikutuksesta – Ryhmittäytyvätkö ne? Aiheesta voi lukea lisää täältä. Tähän asti tiede ei ole suurissa otannoissa tuottanut selkeitä tuloksia magneettien toimivuudesta, aiheesta mm. täällä. Mikäli magneettiterapia todella auttaa, toivottavasti se saadaan käyttöön, mikäli se ei auta, olkoot sitten lumevaikutus – Sekin voi auttaa.

Lähde: Youtube

Edellinen artikkeliChurchillin sikari whiskypullossa on yksi näppärimmistä pulmatehtävistä, katso miten se ratkaistaan videolta
Seuraava artikkeliParhaat suojakuoret iPhone X -puhelimeen esittelyssä