Elvytys on tunnetusti elämiä pelastava taito ja tekniikka. Paineluelvytykseen on kehitetty joitakin automatisointeja, joista tämä Revivant Corp /Zoll AutoPulse Resuscitation System lienee yksi parhaimmista. Uutisointi on jo vuodelta 2003, mutta mielenkiintoinen aihe edelleen. Nykyään AutoPulse-laitetta tuottaa Zoll.

Viimeisin malli laitteesta

Laitteen testauksissa sioilla havaittiin, että laite vaikutti selviämiseen 3/4 testaustapauksista. Lisäksi selviytyneistä eläimistä 88 prosentilla oli säilynyt aivotoiminta vaurioittumattomana, mikä on huomattava parannus.

Kuvakaapppaus videolta

Painelu-puhalluselvytys (PPE, engl. CPR Cardiopulmonary resuscitation) pelastaa suuren määrän ihmisiä jatkuvasti, kun sydäntä painellaan siten, että veri pumppautuu elimistössä esimerkiksi sydänkohtauksen jälkeen.

AutoPulsen käyttämiseen ei tarvita erityistä ammattiosaamista, vaan laitteen mikroprosessorit mittaavat henkilön koon ja arvioivat tarvittavan voiman, jolla rintaa tulee painella. AutoPulse myös on tehokkaampi kuin henkilön tekemä elvytys, nimittäin laite kykenee tuottamaan elvytystä koko rintalastan alueelle 80 ”sykettä” minuutissa tunnin ajan. Ihmisen tekemä elvytys ei ole yhtä tehokasta ja kykenee simuloimaan vain n. 10 prosenttia normaalin sydämen verenpumppauksesta..

AutoPulse – Automatic CPR device – automatisoitu PPE-elvytyslaite pelastaa elämiä ja ehkäisee vaurioita

Siis paitsi, että laite automatisoi elvytyksen eli vapauttaa elvyttävän henkilön muuhun avun hoitamiseen tai auttamiseen, on laitteen toiminta myös huomattavasti laadukkaampaa ja pidempiaikaista kuin mihin ihminen kykenee.

AutoPulse-laitteen toiminta esitellään videolla:

En ole nähnyt tällaisia laitteita toiminnassa. Mutta jos näitä ei ole vielä 15 vuoteen saatu USAn markkinoilta Eurooppaan ja Suomeenkin, niin nyt olisi jo aika. Nimittäin tällä pelastettaisiin henkiä sekä ehkäistäisiin hapenvajauksesta aiheutuvia vaurioita hyvin tehokkaasti!

Laitetta myydään 5000 dollarin hintaan. Nykyinen omistaja on Zoll.

Lähde: Stanford News

Edellinen artikkeliSuzuki Hayabusa ja Pappatunturi yhdistyvät, lopputulos vaarallisen kaunis menopeli!
Seuraava artikkeli7 Gadgettia, jotka olivat lähes joka kodissa 90-luvulla!