Archive.org-sivusto tarjoaa kaikenlaista mielenkiintoista materiaalia ilmaiseksi. Yksi uudempi kategoria on ”Handheld History” eli elektroniikkapelien historia.

TRON

Näitähän on ollut ainakin 70-luvulta lähtien joka lähtöön. Yksinkertaisilla LCD-näytöillä varustettuja laitteita, joissa pelikappaleet liikkuvat usein ennalta piirrettyjen kuvien kautta. Mukana on todella mielenkiintoisiakin pelejä, joita on käytännössä muuten mahdoton päästä pelaamaan. Lisäksi joukossa on monta, joita olisi ollut hauska päästä kokeilemaan niiden elinkaaren aikana, mutta ei tullut tilaisuutta.

Emulaattoreita
Speak & Spell (US, 1979 Version)

Pelit löytyvät osoitteesta: https://archive.org/details/handheldhistory. Käynnistyminen vaatii jonkin aikaa selaimessa, joten ei kannata hätäillä.

Joitain ongelmia itselle tuli Windowsissa, koska erääseen peliin tarvittiin mm. alt-näppäintä, ja tämä avasi selainikkunan valikoon.

Pac-Man
Electronic Quarterback
Merlin: The Electronic Wizard

Todella hauska päästä kokeilemaan näitä pelejä ilmaiseksi webissä. En tiedä sitten kuinka kauan peli-intoa riittää, mutta ainakin on kokemusta rikkaampi!

Videolla pelataan ihan oikeaa TRON-peliä:

Lähteet: Archive.org, Boing Boing

Edellinen artikkeliCostco-tukku myy maailmanlopun pakkauksia!
Seuraava artikkeliLuksusmatkoja Maan kiertoradan uudelle Aurora Station -avaruusasemalle 2022 – 7,7 miljoonan liput myynnissä