Wacom on tuottanut jo jonkin aikaa huomattavan päteviä piirtopöytä-näyttöjä. Cintiq Pro -sarja panostaa nyt huomattavasti myös kokoon: Keväällä ilmestyvät 24- ja 32-tuumaiset piirtopöydät.

Wacom Cintiq Pro 16

Monelle graafisen suunnittelun ammattilaiselle sekä kuvankäsittelijälle Wacomin piirtopöydät ovat jo tuttuja. Piirtopöytä on näyttö, jota käsitellään erityisen Pro Pen 2 -kynän avulla. Nykyinen kynämalli tunnistaa 8192 eri painon astetta.

Kokovertailu

32-tuumaiseen piirtopöytään tulee 4K-tarkkuuden näyttö, jossa on miljardi värisävyä. Tässä näytössä on jo kokoa. Mutta pienemmän näytön saa toisaalta edullisemmin: Cintiq Pro 16″, 4K resoluutiolla maksaa n. 1800 euroa. 32-tuumaisen hinnasta ei ole vielä tietoa.

Kokovertailu
Wacom Cintiq Pro 32

Artikkeleissa markkinoidaan tätä tablettina, mikä se mielestäni ei ole. Piirtopöytään kun ei sisälly käyttöjärjestelmää, vaan se on ainoastaan kosketusnäyttö.

Videolla esitellään Cintiq Pro 16″:

Mikäli tahtoo käyttöjärjestelmällisen ison ”tabletin”, silloin se on kai tänä päivänä vielä ns. all-in-one-tietokone: Näyttö, johon on integroitu tietokone. Näitä on sekä Macillä, että Windowsilla varustettuna. Itselläni on (itse) rakennettu teline 22-tuumaiseen Toshiban all-in-one-koneeseen ja sitä voi käyttää mm. nuottien lukemiseen. Jäämme siis odottamana suurikokoisia littania tabletteja vielä. Toisaalta kyllä nämä kosketusnäytöt tulevat hiljalleen arkipäiväisiksi, vaikka tavallaan niiden ensimmäinen aalto meni hieman jo ohitse. Usein hiirellä ja (näytöttömällä) piirtopöydällä pärjää vielä hyvin.

Microsoft Surface Pro 4

Mainittakoon tässä vielä Microsoftin Surface Pro -sarja, joka on ollut vahvasti mukana avaamassa kosketusnäyttöön keskittyviä tietokoneita. Nyt monet muutkin valmistajat ovat tuoneet markkinoille vastaavia. Kenties tulevaisuudessa näppäimistö ja hiiri ovat yhä pienemmässä roolissa.

Lähteet: The Verge, Petapixel

Edellinen artikkeliRelay Crime -teknologia mahdollistaa uudenmallisen auton varastamisen alle minuutissa, laite lukee avaimen signaalin hetkessä
Seuraava artikkeliPuolikas Pint -tuoppi on oikea puolikas