Ihmisten mielikuvitus on aina hämmästyttänyt sen tuotteiden tutkijaa. Mutta kun mennään ajassa taakse päin mistä ei löydy kirjoitettua tietoa, mistä tiedämme mikä on mielikuvista ja mikä on havaintoa. Kuten Einsteinin tutkiessa kvanttimekaniikkaa, hän yritti todistaa olettamiaan. Ja osittain onnistukin todistamaan sellaista, mihin kukaan ei aiemmin uskonut.

Pikkupatsaita Irakista 5000-4500eaa

Olkoot kaikki mielikuvituksen tuotetta – Tai olkoot jäljennöksiä muinaisista UFOista, arkeologit joutuvat arvailemaan mistä nämä teokset kertovat. Voisi kuitenkin ajatella, että jos jossain on nykyihmistä vaikkapa 10000 teknologisesti edellä oleva asukaskunta, UFOt eivät olisi mikään ihmeellinen keksintö- Tai ajatellaanpa jos nykypäivän teknologiaa vietäisiin 5000 vuoden taakse. Silloin tämä nykyteknologia vaikuttaisi ”aivan UFOlta”.

Ohessa muutama esimerkki näistä muinaisesineistä.

Sumerilainen jumalhahmo
Eteläinen Mesopotamia, 13,6cm korkeat figuurit 5000-4500eaa
Lolladoff-lautanen 7000eaa. UFOmainen kuvaus ja geometriaa, mistä aiheesta
Kummallinen puku Kievistä
Ecuador, muinaiset figuurit
Lounais-Amerikan alkuperäiskansan kansantaru kuvaa näihin kalliopiirustuksiin liittyen kuinka kaksi alusta törmäsivät ilmassa, toinen putosi ja sitä tultiin korjaamaan
Sego-kanjoni, Utah, 5500eaa

Aiheesta löytyy runsaasti lisää tietoa Internetissä, jossa myös voi todistaa tämän tyyppisistä historiallisista esineistä syntynyttä mielikuvituksen tuottamaa tarinakerrostoa. Internet on siitä hauska, että se on tietoa pullollaan ja lukijalla on vastuu tutkimastaan aiheesta. Siinä oppii kyseenalaistamaan aivan uudella tavalla!

Miten pärjäisimmekään ilman Internetiä – Osaltaan tämän päivän kansantarustoa!

Edellinen artikkeliNaisten Baseball-liiga villitsi USAssa toisen maailmansodan aikaan!
Seuraava artikkeliFlickr selvitti vuoden suosituimmat kuvat – 25 kuvaa ympäri maailmaa