Maailman pisin Hot Wheels -autorata valmistui 15.10.2016 ja on 554,58 metriä pitkä. Oheisella videolla esitellään tämä puolen kilometrin lasku.

Ratakompleksi hissillä, 2012 Kalifornia

Darth Vader – Hot Wheels -auto

Yhteensä 2047 palasta koostunut Tusconilainen rata on kaikessa pituudessaan äärimmäisen suoraviivainen – Auto laskee mäkeä alas tasaisen suoraan. Tämä kuitenkin on rekisteröity Guinnessin ennätysten kirjaan pisimpänä ratana. Samalla muuten vinkki: Tämä ennätys olisi helppo rikkoa hankkimalla vain tarpeeksi Hot Wheels -ratapalasia. Tämähän liittyy myös äsken julkaisemaamme Inertia-demonstraatio kuulilla ja erilaislla raiteilla hämmentää, Galileo jo pohti tätä, Video -artikkeliin.

Guinnessin ennätys:

Maailman pisin Hot Wheels -rata

Huomattavasti mielenkiintoisempi Hot Wheels -rata on kalifornialainen kompleksi vuodelta 2012. Tässä autot laskettelevat tyylikkäästi eritasoliittymissä ylhäältä alas loputtoman oloisesti.

Väitetty pisin rata – ainakin hissi tekee siitä käytännössä loputtoman:

Hot Wheels -ratoja on mitä ilmeisimmin myös pidempiä kuin Guinnessin ennätys. Oheisella videolla nimittäin 600 metrin matkan tyylikkäästi mutkitellen. Video on usalainen vuodelta 2014.

”World’s Longest Hot Wheels Sizzlers Fat track – car on track”:

Epävirallisesti pidempi Hot Wheels -rata

Näitä on mukava katsella ja pohdiskella kuinka monitasoisesti ihminen osaa rakennella rataa, jonka laskemiseen ei tarvitse kuin Maan painovoiman ja rullaavan pikkuauton. Hienoja ratoja kaikki – Joskin ennätysrata on äärimmäisen tylsä!

Lähde: Guinness World Records

Edellinen artikkeliInertia-demonstraatio kuulilla ja erilaislla raiteilla hämmentää, Galileo jo pohti tätä, Video
Seuraava artikkeliDOOGEE S60 on hyvä puhelin ja kestää kovaakin ryskettä, Hilavitkuin TESTAA!