Bush Winch mullistaa auton vetokyvyn. Auton pyörään kiinnitettävä lisäosa toimii vinssinä ja kiskoo ajoneuvon syvästä mudasta tai lumesta kätevästi.

Bush Winch -vinssi käytössä

Kiinnitysohjeita

Lisäosa kiinnittyy vanteeseen erityisillä pulteilla. Nämä pultit vaihdetaan ennalta pyöriin. Vinssi voidaan asentaa yhteen tai kahteen pyörään, eteen tai taakse. Asennus on helppoa, vinssirumpu kiinnittyy kääntämällä se paikoilleen.

Vinssi käytössä
Vinssi käytössä

Kun vinssi on kytketty, erikoisvalmisteinen vaijeri kytketään esimerkiksi puuhun. Toisen pyörän vinssi voidaan kytkeä toiseen pisteeseen. Pyöriessään vinssi hinaa auton juuttumispaikasta eteenpäin. Vinssi voidaan toki ottaa käyttöön myös ennaltaehkäisevästi. Lisävarusteina on mm. edemmässä olevaan vanteeseen asennettava ankkurilenkki, jolloin kytkentäkohteen ei tarvitse olla auton edessä.

Videolla esitellään vinssi kattavasti:

Bush Winch-sivustolla on runsaasti lisää esittely- ja testivideoita, ks. http://www.bushwinch.com.au/the-bush-winch-in-action/.

Näin saadaan auto etenemään alustalla, jossa se normaalisti olisi mahdotonta. Toisaalta ei tarvitse pysyvästi asennettua vinssiä. Sopisi kätevästi vaikkapa Pohjois-Suomen talveen. Yöllä kun juuttuu lumeen tai osuu ojaan, tällä pääsisi eteenpäin!

Vaijerin kytkentä
Ankkuri-lisäosa

Myytävänä Bush Winch -sivustolla hintaan 360 euroa. Vaijeri maksaa 3 euroa/metri.

Lähteet: Bush Winch, 4×4 Channel

Edellinen artikkeliDrumi on minipesukone joka toimii polkemalla – loistava pienille pyykkimäärille
Seuraava artikkeliUrkulaite vuodelta 1793 on käytännössä maailman vanhin musiikkitallenne ja soittaa Haydniä, katso videoesittely koneesta