Kännykkään saa tätänykyä monenlaisia nopeus- ja tarkkuuspelejä. Esimerkiksi Piano Tiles -pelissä täytyy mahdollisimman tarkkaan osua näytön yläosasta tippuviin palikoihin. Palikat edustavat erilaisia nuotteja ja pelatessa soi näistä kappale. Ohjelmoijahan alkaa pohtimaan tällaisen nähdessään miten pelaamisen voisi automatisoida 🙂

Arduino ja Stack

Youtube-käyttäjä B. Radics on rakentanut Arduinoa apuna käyttäen tällaisen automaattipelaajan. Rakennusmateriaalina on ollut tabletti, Arduino, 4 LDR-vastusta, 4 miniservo-moottoria, 4 kosketusnäyttökynää, n. 50 riviä koodia.

Piano Tiles robotin käsissä

Lopputulos on kaikessa yksinkertaisuudessaan hupaisa. Rakennettu robotti hoitaa pelaamisen. Itse voi keskittyä johonkin tarpeelliseen tekemiseen! Melko kovaan vauhtiin robotti pystyy pelaamaan, mutta videon loppupuolella ”tippuu”.

Video Arduino-pelaajasta:

Muutkin ovat kiinnostuneet tällaisten robottien rakentamisesta, ja Youtube-käyttäjä Easy arduino projects on ladannut videon, jossa pelataan Stack-pino-peliä. Pelissä kasataan päällekkäin palikoita. Loputonta pelaamista voi seurata nopeutetulla videolla.

Arduino ja Stack-peli:

Stack App-storessa

Tästä tuli mieleen, että onkohan kukaan koskaan voittanut näitä huvipuistojen pino-pelejä. Ilmeisesti on, sillä oheisella videolla se on todistetusti tapahtunut. Innostus on käsinkosketeltava. Ja videolla on yli 10 miljoonaa katsojaa!

Kohdasta 4:23 alkaa onnistunut peli:
https://www.youtube.com/watch?v=iqs5GuLbpBA

Pitäisipä keksiä kuinka tämä peli hakkeroitaisiin jonkinlaisella huomaamattomalla sensorilla ja moottoriohjaimella.

Juurikin puhuttiin lehdistössä Z-sukupolvesta, joka on jo nuoresta pitäen Internetissä, globaali, rajoittamaton ja vaikka mitä (Ks. Opetin: Z-sukupolvi kyseenalaistaa ennakoluulottomasti – myös auktoriteetit). Monilla vanhemmista on mennyt aikuisiälle, että on tutustunut koodaamiseen ja Interwebbiin. Kyllä tämä Z-sukupolvi tulee varmasti muuttamaan maailmaa sellaiseksi, jota vanhemmat eivät ehkä edes ymmärrä. Tieto ja kaikki on heti käsillä webissä, samoin tietokriittisyys on opittava pian. Ja koodaamiseen tutustutaan jo varhaisella iällä. Tällaisia arduino-projekteja olisi ollut todella hauska tehdä jo ala-asteiässä!

Toisaalta näinhän on ollut lähes aina sukupolvien välillä – Uusi sukupolvi uudistaa.

Stacker-peli

Tuon Stacker-pelin saa muuten näemmä ostaa AliBaba-verkkokaupasta 1600 dollarilla. Sillähän voisi treenata kotona.

lähteet: Youtube artikkelissa, Opetin

Edellinen artikkeliCIA / KGB – sydänkohtausase salamurhissa
Seuraava artikkeliRotan aivot ohjasivat onnistuneesti F-22-hävittäjälentokonetta