Taj Mahalia pidetään indoislamilaisen arkkitehtuurin suurimpana saavutuksena. Kauniin ja runsaasti symboliikkaa sisälläänpitävän mausoleumin rakennutti Suurmogulien valtakunnan hallitsija Shah Jahan vuosina 1632-1648. Rakennus on muisto hänen synnytyksessä kuolleelle vaimolleen. Lego on nostanut nyt aiemmin loppuunmyydyn Taj Mahal -sarjansa takaisin valikoimaansa.

Taj Mahal -paketit

Näissä Legon hienoissa raknnuksissa on mielenkiintoista päästä ikään kuin sisälle rakennukseen tutustumaan miten se on suunniteltu. Varmasti myös tärkeää monelle arkkitehtuurista mahdollisesti tulevaisuudessa kiinnostuvalle lapselle.

Rakennuksessa on 5923 osaa ja se on pohja-alaltaan 51x51cm sekä korkeudeltaan 43cm. Valmiin rakennuksen voi asettaa näytille vaikkapa toimiston kahvihuoneeseen :-). Paketti tulee myyntiin 27.11. ja hinnaksi on määrätty 399,95€ Lego-verkkokaupassa.

Lego Taj Mahal
Lego Taj Mahal
Lego Taj Mahal
Lego Taj Mahal
Lego Taj Mahal
Lego Taj Mahal

Oikea Taj Mahal sijaitsee Agrassa, Uttar Pradeshin osavaltiossa Intiassa ja valkoisen marmorin lisäksi rakennusta kaunistaa 28 eri kallisarvoista kivilaatua. Taj Mahal -nimi tulee persiasta/urdusta تاج محل”‏” – ”tāj mahal”; “crown of palaces” eli ”palatsien kruunu”.

Helsingin tuomiokirkko, onko yhdennäköisyyttä?

Jos on erityisen luovalla päällä, niin tästä paketista voisi saada koottua Helsingin Tuomiokirkonkin, sen verran on yhtäläisyyttä. Tai, no, enpä tiedä, ehkä ei kuitenkaan. Mutta jonkinlaisen vaihtoehtoisen palatsin voisi näistä paloista myös rakentaa.

Lähteet: Taj Mahal Wikipedia, Lego

Edellinen artikkeliMy Gal Sal B-17E pommikone pelastettiin Grönlannista 50 vuoden jälkeen, ja kunnostettiin
Seuraava artikkeliVenäläinen Private Jet Studio vuokraa maassa olevaa yksityislentokonetta Instagram-kuvauksiin