Iron Man, suomalaisittain Rautamies on Marvelin supersankari. Filmatisoinnista tunnemme Robert Downey Jr:n sekä Don Cheadlen. Brittiläinen keksijä Richard Browning halusi testata voisiko tuollaisen puvun valmistaa itse.

Bitain’s Iron Man

Kuusi miniturbiinia, haarniska sekä kypärä jossa on polttonesteen määrän näyttö toimivat yhdessä ja 10 minuuttia yhdellä tankkauksella lentävä puku on toimintavalmis.

Oheisella videolla esitellään puku sekä lentämistä:

Puvun nimi on Daedalus, suomalaisittain Daidalos. Kreikan mytologian Daidalos rakensi itselleen ja pojalleen Ikarokselle siivet, jotka muodostuivat vahalla käsiin kiinnitetyistä sulista. Hieman eri teknologia siis.

Lentoon lähdössä
Turbiinit ja puku

Puku syntyi kokeilun ja suunnitelun yhdistelmällä. Ei ole tietoa kuinka korkealla herra on lentänyt, mutta videolla mainitaan tuhannet jalat (1 jalka on n. 305 metriä). Nopeutta sanotaan satoja km/h. Sijoittajat ovat kiinnostuneet puvusta, ml. armeija, joka oli hylännyt vastaavanlaiset pukusuunnitelmat aiemmin.

Rautamiehen haarniska esittelyssä

Hienoa että löytyy rakentelijoita. Nykyteknologia tarjoaa materiaalit ja tietolähteet rakentaa laitteita, joilla voi lentää. Aiemmin kun teknologia ei ollut näin pitkällä, kutsuttiin lentolaitteita kehitteleviä kylähulluiksi tai muilla alentavilla nimillä. Tiedämme kuitenkin, että uraauurtavia keksijöitä on usein pidetty alkutaipaleella hulluina tai muuten vähätelty. Näistä esimerkkeinä vaikka Kopernikus, Da Vinci, Einstein. Hyvää työtä!

Lähde: Guardian

Edellinen artikkeliBudapestin Gelarto Rosa -ruusujäätelöannokset
Seuraava artikkeliLaivanupotuspeliä jaksollisen järjestelmän alkuainetaulukolla, helppo tapa oppia alkuaineet!