NASA suunnittelee yhteistyössä Lockheed Martinin kanssa yliäänikonetta matkustajakäyttöön. Uudessa X-plane-koneessa on keskitytty minimoimaan äänivallin murtumiseen liittyvä paukahdus.

NASA Quiet Supersonic Transport (QueSST)

Nimeltään tämä lentokone on Quiet Supersonic Transport (QueSST) – ”Hiljainen yliäänikulkuväline” – ja sen tarkoituksena on lentää 1,4 Machin nopeudella 16,7km (55000 jalan) korkeudessa. Tämä saavutetaan koneen muotoilulla, jota Lockheed Martinin erityisryhmä Skunk Works on kehitellyt jo 20 vuoden ajan eri hankkeissa. Äänivallin rikkoutumisen aiheuttaman aallot ”järjestellään” siten, että ääni on hiljaisempi.

NASA Quiet Supersonic Transport (QueSST)
NASA Quiet Supersonic Transport (QueSST)
NASA Quiet Supersonic Transport (QueSST)

Äänennopeuden rikkoutumista tutkitaan pienoismallilla 2,4 x 1,8m kokoisessa tuulitunnelissa. Tämän N-Wave-tekniikassa äänivallin rikkoutumisesta aiheutuu hijahkoinen tömähdys (thump) perinteisen paukahduksen sijaan. QueSST on ensimmäisiä kaupallisia muotoiluja, jotka liittyvät NASAn Low Boom Flight Demonstration (LBFD) -hankkeeseen.

X-Plane viittaa NASAn Hybrid Electric Propulsion lentokonesuunnitteluun, jossa yhdistetään sähköä perinteiseen polttoainetyöntövoimaan. Lukemissani artikkeleissa ei löytynyt selkeää tietoa, miten tämä toteutuu tässä hankkeessa, mutta muissa projekteissa on mm. testattu useaa pientä sähkömoottoripropellia (esim. 18 kpl). QueSTT -havainnekuvissa vaikuttaisi ainakin olevan jälkipoltto-moottori. Voimmeko päätellä muotoilusta myös, että lentokoneen ohjaamosta ei ole suoraa näkymää eteenpäin, vaan konetta ohjataan videokuvaa tarkkailemalla?

QueSST läpäisi hiljattain suunnittelukatsannan ja etenee pikkuhiljaa jo esimarkkinointivaiheeseen, jolloin kerätään toteutusehdotuksia yrityksiltä ja aloitetaan kilpailutusprosessi. Ensimmäinen tuotantokone ja matkustus saattaa alkaa jo vuonna 2021.

Tässä yhteydessä on mainittava kuitenkin vielä Concorde. Kyseisellä yliäänimatkustajakonemallilla lennettiin vuosina 1976-2003. Konetta valmistettiin vuosina 1965-1979 yhteensä 26 kappaletta. Suurin matkanopeus oli 2,04 Mach eli 2179km/h 15390 metrin korkeudessa, tyyppillisesti lennettiin 2,02 Machilla (hieman yli kaksinkertainen äänennopeus). Suosittu reitti New Yorkista Pariisiin suoriutui n. 3,5 tunnissa kun vastaava matka tavallisella matkustajakoneella kestää n. 8 tuntia.

Concorden ohjaamo
Concorde

Concorde-koneiden käyttö väheni vuoden 2000 onnettomuuden jälkeen, ja liikenne loppui 2003.

Concorde-onnettomuus:

Concorde äänivallin murtuminen (0:58):

Condcore nousu ohjaamosta nähtynä, kaksi videota:

Toinen on katsottava Youtbessa: https://www.youtube.com/watch?v=ouNH2kWMTuk

Kaunis kone oli tuo Concorde. Harmi kun ei ehtinyt päästä kyytiin!

Lähde: Space.com

Edellinen artikkeliSubaru ajoi ralliauton alas rattikelkkarataa Sveitsin alpeilla, hurjalta näyttää videolla!
Seuraava artikkeliRuff Cycles ottaa mallia sähköpyöriinsä 1900-luvun alun moottoripyöristä