Vanhasta ulkomuodostaan huolimatta Effeffe Berlinetta ei ole vanha, vaan uusi italialainen GT-auto. Frigorion veljekset saivat inspiraation vanhoista klassikkoautoista ja suunnittelivat auton 3D-mallintamista hyödyntäen.

Effeffe Berlinetta

Auton suunnittelu ja toteuttaminen vei usean vuoden. Ensimmäinen tuotantoyksilö valmistui vuonna 2015. Berlinettaa on käytetty mm. mainoskuvauksissa ja se on ollut esillä autonäyttelyissä.

Effeffe Berlinetta
Effeffe Berlinetta
Effeffe Berlinetta

3D-mallinnus auttoi suunnittelemaan kestävän ja kevyen teräsputkirunkoisen kehikon autolle. Autoa kuljettaa 180 hevosvoiman Alfa Romeo Twin cam – nelisylinterinen 2.0l etu-keskiosassa, 5-vaihteinen, jonka malli on syntynyt vuonna 1971. Verhoilu on nahkaa ja viimeistely kaikilta osin käsityötä.

Effeffe Berlinetta
Effeffe Berlinetta
Effeffe Berlinetta
Effeffe Berlinetta

Malli on saanut inspiraatiota 50- ja 60-luvun italialaisista kilpa- ja GT-autoista kuten Alfa Romeo 1900 SS Zagato sekä Ferrari 250 GT Berlinetta SWB.

Tässä lukiessa alkaa miettimään, että kuinka kauan vielä kestää, kunnes auton voi tilata itse suunnittelemallaan korilla. Olisi melko helppoa hyödyntää yksinkertaista alustaa, jonka päälle saisi 3D-mallinnetun korin. Korista voisi olla perusmalli, johon saisi haluamiaan muutoksia. Kuinka hauskalta liikenne näyttäisikään, jos jokaisella olisi itse suunnitteltu kori. Mikä sitten olisi helpommin muotoon muotoiltavaa materiaalia kuin metalli? Kenties jonkinlainen komposiittimuovi.

Lähteet: Design Boom, Effeffe Cars

Edellinen artikkeliStar Trek The Next Generation ComBadge toimii puhelimen kanssa kuten tv-sarjassa
Seuraava artikkeliCosplay-harrastaja saa itsensä näyttämään lähes keneltä tahansa fantasiahahmolta