Cheetos-museo esittelee kilpailun muodossa etsittyjä erikoisen muotoisia juustonaksuja

Teollinen ruoan prosessi tuottaa ajoittain erikoisen muotoisia lopputuloksia. Cheetos on amerikkalainen juustonaksu. Meillä Suomessa on juustonaksut melko tasalaatuista, mutta Cheetosilla on enemmän sattumanvaraisuutta naposteltavissaan.

Kävelevän tyypin jalat

Tässä yhteydessä ei kuitenkaan voine puhua kulttuurista, vaan enemmänkin erikoisen muotoisen juustonaksun löytäneen henkilön mielikuvistuksesta. Cheetos on järjestänyt kilpailun, jossa on palkintoja 150000 dollarin edestä, suurin palkinto 50000. Palkinnot menevät kaikkein parhaimman muotoisen naposteltavan löytäneelle.

Museoon on voinut lähettää naksuja kuvainnollisen nimen kera ja pian käynnistyy äänestys parhaasta kilpailijasta. Ehdokkaita voi katsoa museon sivuilla, tai mm. instagrammissa, hashtag cheetosmuseum. Ja kyllähän näitä on kaikenmuotoisia, katsokaapa vaikka tässä esiteltyjä ja linkistä lisää.

Hey, look– it's my long lost brother! #CheetosMuseum

A post shared by Chester Cheetah (@cheetos) on

This is obviously an alien giving a thumbs-up, proving once and for all that aliens aren't green. #CheetosMuseum

A post shared by Chester Cheetah (@cheetos) on

Bear-a-cheeto #CheetosMuseum #Contest

A post shared by Manuel N Maria Urena (@manuelnmaria) on

A turtle cheetos. Too bad the contest is only for US residents. #CheetosMuseum #Contest

A post shared by Jeremee Pingco (@jjpingco) on

#CheetosMuseum #Contest

A post shared by Rosie Gonzales (@rrainbowk_photography) on

#CheetosMuseum #Contest

A post shared by Rosie Gonzales (@rrainbowk_photography) on

En tiedä miksi suomalaiset juustonaksut ovat niin saman muotoisia ja nämä Cheetosit näyttävät sisältävän erikoisia muotoja. Voisi melkein ajatella, että prosessointikoneistossa on tarkoituksella säädetty sattumaa. Tämän ymmärtäisi myös siten, että sattumanvaraiset muodot auttavat ajattelemaan, että ruoka ei ole niin ”prosessoitua”. vaikka tasaisesta materiaalista nämä varmasti valmistetaan, kuten kaikki leivonnaisetkin. Suomessa voisi järjestää vastaavan kisan vapun tienoilla tippaleivistä.

Lähteet: Cheetos Museum, Paste Magazine, Instagram