Onko tuleva Air Force One – Amerikan presidentin virkakone Boeing 747-8?

Amerikan presidenttiä on jo neljännesvuosisadan ajan kuljettanut kaksi modifioitua Boeing 747-200B:tä, tunnettuina tyyppimerkinnällä VC-25. Nämä ovat yksiä parhaimmalla ja monipuolisimmalla teknologialla varustettuja lentokoneita maailmassa. On kryptattua tietoliikennettä sekä elektromagneettipulssi-puolustusjärjestelmää, unohtamatta mukavia penkkejä, kuten olemme monessa elokuvassakin nähneet nämä koneet!

Air Force One -kaavakuva Obaman ajalta (klikkaa kuvaa nähdäksesi se suurempana)
Air Force One -kaavakuva Obaman ajalta (klikkaa kuvaa nähdäksesi se suurempana)

Boeing 747-8
Boeing 747-8

Nykyinen presidentti kuitenkin kritisoi palstallaan Boeingin järjetöntä 4 miljardin (ja kasvavaa) hintalappua näille mahdollisille tuleville Air Force One – 747-8:lleen. Nämä kuitenkin täyttävät parhaiten ilmastointiviranomaisen tarpeen 70 matkustajaa ja 4 moottoria -pohjaratkaisun.

SAM 28000, toinen VC-25:stä helmikuussa 2001 Rushmore-vuoren yllä
SAM 28000, toinen VC-25:stä helmikuussa 2001 Rushmore-vuoren yllä

Nyt pohditaan voitaisiinko Boeingia pyytää säästämään kustannuksissa. Yksi mikä aiheuttaa erityistarpeita on tarvittava pitkä toimintasäde. Todennäköisesti presidentin puheet jäävät vain historiaan, sillä uusia koneita hankitaan vasta usean vuoden päästä. Toisaalta on ymmärrettävää, että lentokoneyhtiön ei voi antaa hinnoitella valtiolle tuotettavaa tuotetta ilman kilpailutusta minkä tahansa hintaiseksi. Sama on monessa paikassa, myös meillä Suomessa, suuret hankinnat kilpailutetaan. Ongelmaksi tietysti ajoittain muodostuu vanha viisaus että halvalla ei välttämättä saa hyvää.

Popular Mechanicsin haastattelema ilmailuviranomainen ei näe helppoa ratkaisua 747-B:lle. Ilmeisesti konetta ei voi suuresti kilpailuttaa, sillä sen pitäisi olla kotimainen tuote.

Lähde: Popular Mechanics