Valolla maalaminen kameraa hyödyntäen on viime aikoina tullut yhä yleisemmäksi kokeelliseksi valokuvauksen muodoksi. Tässä on otos suomalaisen Hannu Huhtamon teoksista sekä video, jolla hän kertoo projekteistaan. Ohessa on myös englanninkielinen video, jolla kerrotaan kuinka valomaalauksia voi tehdä tavallisellä digi(järjestelmä)kameralla.

Hannu Huhtamo Light Painting, Tri Iris
Hannu Huhtamo Light Painting, Tri Iris

Huhtamo käyttää teoksissaan erilaisia valoja: Vilkkuvia, eri kokoisia, eri muotoisia, salamavaloja ym. Pitkällä valotusajalla kamera tallentaa kuvassa valon kulkemat reitit. Valojen liikkuttaja ei näy kuvissa, koska hän ei ole valaistu ja hän ei pysy tarpeeksi pitkään samassa paikassa, jotta ehtisi valottua kameran kennolle. Usein tässä auttaa myös tumma vaatetus. Huhtamo käyttää valotusaikoja sekunneista tunteihin. Hän etsii mielenkiintoisia tiloja toteuttaa ”vaistoksiaan” ja hyödyntää Suomen kaamosta.

Darkness Is My Canvas, Light Is My Brush -maalauksista:

Hannu Huhtamo Light Painting, Coffee Ghost
Hannu Huhtamo Light Painting, Coffee Ghost

Photography Tutorial: How to Paint With Light – Lisa Mac:

Tämä on hauska tapa tehdä kokeiluja kameralla. Suosittelen ottamaan järjestelmäkameran ja jalustan sekä valon ja testaamaan mitä tekniikalla on mahdollista saada aikaiseksi.

Lähteet: Youtube (Great Big Story), Hannu Huhtamo, Lisa Mac Youtube

Edellinen artikkeliGuardians of Galaxy 2:n avaruusalusten alkuperäiset luonnokset ovat kaunista katseltavaa! Katso kuvat
Seuraava artikkeliTee-se-itse avaimenperä filmipurkista