Darwin-palkinto (engl. Darwin Awards) on yhdysvaltalaisen tieteilijän Wendy Northcuttin keksimä, luonnontieteilijän ja evoluutioteorian isän Charles Darwinin mukaan nimetty internetissä myönnettävä ironinen palkinto. Se myönnetään Homo sapiens -lajin yksilölle, joka on poistanut perimänsä lajin geenipoolista ”erityisen typerällä tavalla” ja parantanut näin ihmislajin pitkäaikaisia selviytymismahdollisuuksia. Perimänsä voi poistaa geenipoolista esimerkiksi kuolemalla tai steriloimalla itsensä. Mikäli tapahtuman aikana kuolee viattomia sivullisia (joiden perimä geenipoolissa olisi mahdollisesti ollut hyödyksi), palkintoehdokas hylätään. Kaupunkilegendojen päätymistä palkituiksi pyritään välttämään. (Wikipedia)

Fail Army on loistava Youtube-kanava, jossa esitellään faileja eli mokia. Tässä heidän kokoelmansa Darwin Award -tyylistä, tosin ilman kuolonuhreja:
https://www.youtube.com/watch?v=aD_Gp083b2U

Darwin palkinto
Darwin palkinto

Lähteet: Fail Army, Wikipedia

Edellinen artikkeliKykeneekö robotti soittamaan viulua tai huilua?
Seuraava artikkeliTesla aloittaa aurinkopaneeli-kattotiilien tuotannon