iGOOO ZerO, kuvassa
iGOOO ZerO, kuvassa
Kuvassa iGOOO ZerO (oik.) ja muita ajolaitteita
Kuvassa iGOOO ZerO (oik.) ja muita ajolaitteita

Piipahdin GoExpo-messuilla ja silmiin osui iGOOO ZerO -tasapainoskootteri. Ensivaikustelma oli jotain moottoripyörän renkaan ja Pulterin kivikautisen pyörän väliltä. Siis yksi iso pyörä, rengas, jonka päällä istutaan. Hauskannäköinen laite!

Kännykkä mahtuu pyörän etuosassa olevaan taskuun
Kännykkä mahtuu pyörän etuosassa olevaan taskuun

Laite tekee jatkoa tasapainolaudoille uutena kulkuvälineenä. Kyseessähän on siis ympäristöystävällinen tapa liikkua vähän pidempiä matkoja kuin mitä kävellen ehtii tai pyörällä jaksaa. Nopeutta yksipyöräinen tarjoaa 20km/h, ja 80-100km toimintasäteen. Akun käyttöikä on 2-3 vuotta. Paino 45kg.

Esittelyvideo:

Mikä tässä on parasta, ehdottomasti habitus. iGOOOn edustajan mukaan matka taittuu mukavasti vaikkapa Turun keskustasta Ruissaloon. Ja todella tässä saa varmasti ilahtuneita katseita. Pyörä menee ongelmitta mm. katukivetysten yli eikä pienet töyssytkään haittaa. Kumipyörä on umpikumia, joten puhkeamisen vaaraa ei ole.

Edessä kirkas ledivalo
Edessä kirkas ledivalo

Turkulainen iGOOO on tuonut markkinoille uusia sähköavusteisia liikevitkuttimia 2016 alkaen. Tarjolla on tämän ZerOn lisäksi tasapainolautoja, potkulauta, segway-mallinen katu- tai maastoajoneuvo sekä lisäosa tasapainolautaan, jolloin sitä voi ajella istualtaan. Melkoisen hauskoja sähkölaitteita on tullut markkinoille.

Itsekin kokeilin ajaa pyörää. Ei mennyt muutamassa minuutissa ihan putkeen, mutta enpä kaatunutkaan, jaloilla saa helposti tukea. 1-2 tunnin harjoituksella pitäisi sujua ongelmitta.

Laitteen esittelykappale on tämän viikonlopun GoExpo-messuilla tarjouksessa 1890 euroa. Normaalihinta 2590 euroa. Tarkat tekniset tiedot löytyvät iGOOOn webbisivuilta.

Lähteet: igooo-verkkokauppa, igooo-ZerO

Edellinen artikkeliOikea avaruusturismi alkaa jo ensi vuonna?
Seuraava artikkeliTähtien sodan ensimmäiset osat olivat pienoismallitaiteen huippusaavutuksia, tarina AT-AT:stä