Haluatko tallentaa kaiken videolle ympäriltäsi ?
Google Haluaa sinut testi kappaleeksi !

GoPron kyhäämä Jump käyttää 16:ta Hero4 kamerasta, kuvaa 360-astetta ja ensimmäiset puoli vuotta saatavilla vain Googlen testaajille.
Vekottimella pyritään pääasiassa kuvaamaan erilaista materiaalia hyödynnettäväksi useille VR laitteille, muttei se tarkoita sitä etteikö normaalilla näytöllä voisi hyötyä teknologiasta, kuten videota katsellessa huomaa, ylhäällä on olemassa tuo pieni “kompassi/rulla” josta voi käännellä maisemia portaattomasti mieleisekseen!
Youtuben 360

Aparaatti pitää itsensä synkrossa, ja on se lyötävissä oikeilla kiinnikkeilläkin niin tripodiin kuin vaikkapa quad-kopteriin.

Jotta “virtuaalitodellisuus” saadaan menestymään niin kaupallisella kuin yksityisellä puolella on sinne luotava sisältöä, Google tietää tämän Ja laittaakin kameroita parhaimmille Youtuubiloille ja toivoo että he auttavat firmaa sisällön luomisessa.

GoPro tai Google ei ole kommentoinut laitteen hintaa mutta akkiä laskettuna 16kpl hero4 kameroita kustantaa sen reilut kuusi tuhatta Dollaria.
Yritykset kuitenkin ovat yhtämieltä siitä että korkean profiilin Youtube “julkkikset”(paljon seuraajia) saavat kameroita.

Viimevuoden aikana GoPro on tehnyt peliliikkeitä ylistäkseen uutta VR-teknologiaa ja tuli hankkineeksi Kolor:in, joka erikoistuu VR tekniikkaa hyödyntävien videoiden tekemiseen.
Toimitusjohta Nick Woodman sanoikin,
“Tämä tulee olemaan mitä mielenkiintoisin tuote niin videontekijöille kuin katselijoillekkin”.
Ja näin on näreet tässä nimittäin ensimmäinen video mitä haulla löysin.
Kolorin tuotos

Ensimmäinen tuotanto malli tulee olemaan ammattilaisille suunnattu mutta kuluttaja mallia ollaan suunnittelemassa.

Kesänaikana tullaan valitsemaan ketkä kameroita saavat, ja vaikka onkin melko mahdoton näihin päästä käsiksi, niin kyllähän yrittää kannattaa. Google haluaa erilaisia testaajia paljon, joten jos mielessäsi on jotain omaperäistä niin eikun kokeilemaan josko Jump Lähtisi sinullekin!

Linkki Jumpin hakemiseksi

Business Insider

Edellinen artikkeliItseohjautuva luoti
Seuraava artikkeliAlumiiniNES