null

Tietokoneen hiiren käyttäminen on joskus hankalaa, kun on vain kaksi kättä.

MIT:n Media Laboratoriossa on kehitetty peukalon kynteen kiinnitettävä hiiri, jolla voidaan bluetooth-yhteyden kautta ohjata vaikkapa älypuhelinta tai tietokonetta.

Kapasitiivisen kosketusanturin, akun ja antennin lisäksi laitteessa on mikrokontrolleri, bluetooth-lähetin ja kosketusanturin ohjauspiiri, joista viimeksi mainitut on tarkoitus integroida yhdeksi piiriksi tulevaisuudessa.

Prototyyppiä pyritään ohentamaan myös siihen erikseen kehitettävällä 0,5 millimetrin paksuisella akulla.

Elektronisten laitteiden koon pienentämistä saattavat rajoittaa häiriösignaalit, joilla laitteen eri piirit häiritsevät toisiaan niiden kytkeytyessä päälle tai pois.
Prototyyppiä kehitettäessä suurin ongelma oli antennin sijoittelu, jonka signaali sekoitti laitteen toiminnan.

Vaikka antennin etäisyyden takia hiirestä tulisi 3 millimetriä paksu, olisi se kätevä lisälaite tietokoneen ohjailuun esimerkiksi sohvalla maatessa tai esitelmää pidettäessä.

Tarrakiinnitys ei ole kovin pitkäikäinen, joten jonkinlainen peukaloon työnnettävä tuppi ratkaisisi antennin sijoitteluunkin liittyvät, tilanpuutteesta johtuvat ongelmat.

Tuppi voisi toimia myös akkuna, kun se valmistettaisiin anodista, katodista ja kumimaisesta, kiinteästä elektrolyytistä.

Hiiri toimii pienellä viiveellä, mikä voi rajoittaa joidenkin pelien pelaamista, mutta videolla näyttäisi kursorin ohjailu olevan muuten tarkkaa.

Lähde: http://www.cnet.com/news/nailo-out-of-mit-turns-your-fingernail-into-a-mini-trackpad/#ftag=CAD590a51e

Edellinen artikkeliTestattua: Airam Smart LED -lamppu
Seuraava artikkeliJuomaatti, drinkkien annostelija