Sain Airamilta testiini kaksi kappaletta heidän Smart LED Bluetooth-hehkulamppuja, ja pienen testijakson jälkeen kirjoitan artikkelin niin softasta kuin itse lampusta ja sille parhaimmiten sopivista käyttötarkoituksista.

Älykäs Bluetooth-lamppu tekee valaistuksen säätämisestä helppoa ja energiatehokasta.
Perinteisiä himmentimiä yleisesti käyttäneenä näen, että joka valaisimessa on hienoa jos portaaton säätö löytyy, mutta sekin on vain rajoitettu joko lampun luona käymiseen tai seinäpistokkeella seisoskeluun, myöskin ajastimen käyttö on modernia, mutta harvoin järkevästi toteutettavissa oleva asia.

Entä jos enää ei tarvitsisi arpoa onko valot yhtä kirkkaat jotta pikku-Leevin syntymäpäiväpöydän kattauksessa ei epäsymmetrisyyksiä pääse tapahtumaan perheen äidille?
Tai vaikkapa se tunne kun sohvan kiertorata on imaissut rankan viikonloppuna perhettä viihdyttäneen isän ja eteisen valo jäi palamaan?

Airamin Smart LED -malliston bluetooth dim -lampun ansiosta et tarvitse enää erillisiä sähköasennuksia tai himmentimiä, sillä lampussa on sisäänrakennettu Bluetooth. Sen avulla lamppuja pystyy hallinnoimaan älypuhelimeen tai vaikkapa tablettiin asennettavan sovelluksen kautta.

Huippuhelpon sovelluksen ansiosta eteiseen tai vaikkapa yläkertaan palamaan jääneen lampun saa hetkessä valottomaksi. Myös tunnelmavalaisun säätö onnistuu mutkitta, valotehoa saa säädettyä portaattomasti 10-100% väliltä joko tunnelmallisen himmeäksi tai sitten tehokkaan kirkkaaksi ja vaikkapa ajastuksella. Sovelluksesta saa säädettyä lamppua todella helposti illalla sammuvaksi 10% teholla kello 10 tai aamulla kello 6 pärähtämään päälle täydeltä teholta kuin aurinko konsanaan.

Onko valaistuksen säätö koskaan ollut helpompaa?

Purku
Lamput tulivat kahdessa “vakuumipakatussa” paketissa, eli kaikkien rakastamissa, kovamuoviensaatätäkoskaanaukiilmansaksiataihaavoja tapauksessa.
Kun sakset löytyivät ja paketti aukeni vilkaisin pikaisesti mukana tulleesta QR-koodista itselleni applikaation asennukseen ja aloitin testaamaan kuinka kauko-ohjauksella toimivat bluetooth-lamput oikeasti toimivat.Kovamuovihaaste

Applikaatio
“Dimra med Mobilen” sanoi paketti kansainvälisesti.
Megaman Ingenium Blu antaa vapaasti ohjata niin ajastinta kuin lampun kirkkauttakin, vieläpä vaikka lamppuja on useampia. Voit asettaa jopa huone- ja tilakohtaisia ryhmiä joita voi ohjata kerralla.
Sovellus sisältää myös neljä pika-asetusta eli ryhmän lamput voi säätää miten haluaa neljään eri tilaan (spotit kirkkaammalle, pöytävalo, tunnelmavalot kaikki omalle kirkkaudelleen, tai mitä nyt ikinä keksiikään).
Lamput saa kirkkaiksi ja syttymään ajastetusti joka päivä, esim. kello 18:00 lamput käynnistyvät, ja kun on mentävä nukkumaan niin lamput muistavat itsensä sammuttaa kello 11.
Mahdollista myös on säätää lampun syttyminen heti tai kirkastuvasti, esim. yöpöydälle herätyslampuksi jos haluaa halvemman vaihtoehdon kalliille herätyslampuille!

Lamppu
Lampusta ei muuta sanottavaa kuin se, että rakenne on normaalia lamppua hieman jykevämpi, mikä voi joissakin valaisinpaikoissa hankaloittaa käyttöä.
Testaneelle itselleen lamppu ei käynyt tiskipöydän lampuksi kokonsa puolesta. Ville Valot 10% vs. 100%

Muut strategiset mitat lampulle siis ovat

Lumenit: 810
Kanta: E27
Malli:Hehkulamppu.

Ehdotuksia, parannuksia, ja havaintoja

Laite oli kaiken kaikkiaan aivan mahtava, itse pidän siitä että lamppu ei ole “kovavaloinen” ja lamppujen himmentäminen kävi niin näppärästi illalla ennen lehvaa.
Aamulla nouseminenkin kirkkain valoin oli mielenkiintoinen kokemus koska en ole aiemmin käyttänyt herätyslamppua vaikka sellaisen olemassaolon tiedostankin.

Kyllä tälle virtuaalisen peukalon annan pystyynpäin kohdistettuna!

Edellinen artikkeliDigikamera tuottaa itse tarvitsemansa virran
Seuraava artikkeliTietokoneen hiiri peukalonkynteen