Hannoverin yliopistossa on keksitty reisien sisäpinnalle kiinnitettävät elektrodit, jotka antavat pieniä sähköiskuja bluetooth-yhteyden kautta lähetettävien signaalien avulla.
Kännykän karttaohjelmaan liitettynä vekottimella voisi turistit mennä paikasta toiseen karttaan tai puhelimeen katsomatta, kun jalka kääntyisi ja suunta muuttuisi.

Turistikäytössä vekottimesta tuskin tulee myyntimenestystä, mutta muistisairaille vanhuksille siitä olisi apua, jos he muistavat ottaa laitteen mukaan kun lähtevät seikkailemaan.

GPS-paikannin, lähetin, vastaanotin ja vähän muutakin lisukkeeksi (tai älypuhelin ja ohjelmisto), niin dementiaa sairastavat mummot voisi ohjata oikeaan osoitteeseen langattomasti tai mummo voi itse painaa esimerkiksi rannekkeen nappulaa ja laite sitten ohjaa vanhuksen ennalta ohjelmoituun paikkaan.
Sitten pitäisi vielä muistaa mitä sähköiskut tarkoittavat, ehkä siitä ei tule myyntimenestystä mummojenkaan ohjailuun.

Elektrodien avulla saadaan jalkaterä kääntymään ulospäin ja ohjailu olisi ainakin teoriassa mahdollista, mutta se voi myös aiheuttaa ihmettelyä kun jalka kääntyilee itsestään ja uusi suunta ei välttämättä miellytä.

Mitenköhän toimisi ranneke koti-napilla varustettuna.
Eksynyt muistiongelmista kärsivä vanhus saisi GPS-paikannukseen perustuvalta rannekkeelta ääneen kerrottuja ohjeita oikeasta suunnasta, kun painaisi himaan haluaisin-nappulaa.

Video;
https://www.youtube.com/watch?v=JSfnm_HoUv4

Lähde: http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/new-invention-zaps-peoples-legs-with-electrodes-to-guide-them-through-streets-10172274.html

Edellinen artikkeliEndless tietokone
Seuraava artikkeliDigikamera tuottaa itse tarvitsemansa virran