Freiya niminen yritys Ruotsista on suunnitellut uuden ajan älykastelukannun jolla voit seurata kukkiesi janoisuutta ja muistuttelee jos sisäinen multasormi tahtoo kukkien kastelun unohtaa tai vaikkapa lannoittamisen jos/kun kasvi sitä tarvitsee.

Freiya voi kuulostaa aika turhakkeelta monen korvaan, mutta oikeasti laitteessa on suunnittelijoiden mukaan panostettu todella paljon softaan ja se kykeneekin laskemaan kasvin tarpeet perustuen lämpötiloihin ja auringon valon määrään. Se antaa myös vinkkejä miten kasvia tulisi hoitaa ja mitä lannoitteita käyttää milloinkin.

Lisäksi mainittavana ominaisuutena kätevä jakamis-toiminto eli perheenjäsenet tai vaikkapa lomamatkan ajaksi delegoitu naapurin puutarhapoika voi ladata softan ja katsoa miten kasvia on hoidettu ja mitä se tarvitsee sillä aikaa kun omistajat köllivät aurinkomatkojen lämmössä.

Kickstartissa tällä hetkellä rahoitustaan keräävä Freiya on saanut jo yli 6000$ rahoitusta mutta nähtäväksi jää pääsevätkö länsinaapurit 48 000 dollarin tavoitteeseensa.

Freiya on saatavilla niin Android kuin IOS käyttöjärjestelmille ja se on saatavissa useissa eri väreissä.

Jos ruotsalainen design kannu kiinnostaa, halvimmillaan sen voi itselleen lunastaa 79 dollarin hintalapulla.

Kickstart

Edellinen artikkeliSkeittilauta moottorirenkailla
Seuraava artikkeliBoXZY 3D tulostin, CNC-jyrsin ja laser samassa paketissa