Markkinoille on jo ilmestynyt muutamia erilaisia niin sanottuja 3D-kyniä, jotka toimivat lähes samaan tapaan kuin 3D-tulostimien tulostuspäät ilman niitä liikuttavaa kehikkoa. Nämä laitteet käyttävät yleensä materiaalinaan samankaltaista muoviletkua kuin 3D-tulostimetkin. Polyes Q1 perustuu sen sijaan nestemäiseen, LED-valon avulla jähmettyvään ”musteeseen”.

Tarkemmin sanottuna laite käyttää fotopolymeeri (engl. photopolymer) -nimistä ainetta, joka saadaan jähmettymään UV tai LED-valon avulla. Tällaisen tekniikan avulla tulostinkynä tai siitä ulos työntyvä massa ei polta käsiä. Lisäksi kynän päästä ei törrötä sen käyttämistä haittaavaa pätkää muovinauhaa. UV-valolla toimiva malli ei eroa sinisellä LED-valolla toimivasta versiosta muutoin kuin nyt tarjolla olevan mustevalikoiman määrässä.

Muilta osin vekotin vastaa toiminnaltaan perinteisiä 3D-kyniä. Yhdellä kynäpaketilla on kirjoitushetkellä hintaa halvimmillaan noin 70 euroa. Tällä summalla saa sinisellä LED-valolla toimivan 3D-kynän sekä 3 eriväristä mustepatruunaa.

Lähde

Edellinen artikkeliRubik Solve auttaa ratkaisemaan Rubikin kuution vaivattomasti
Seuraava artikkeliCurvit pitää suihkuverhon loitolla