Markkinoille on jo ilmestynyt muutamia erilaisia niin sanottuja 3D-kyniä, jotka toimivat lähes samaan tapaan kuin 3D-tulostimien tulostuspäät ilman niitä liikuttavaa kehikkoa. Nämä laitteet käyttävät yleensä materiaalinaan samankaltaista muoviletkua kuin 3D-tulostimetkin. Polyes Q1 perustuu sen sijaan nestemäiseen, LED-valon avulla jähmettyvään ”musteeseen”.

Tarkemmin sanottuna laite käyttää fotopolymeeri (engl. photopolymer) -nimistä ainetta, joka saadaan jähmettymään UV tai LED-valon avulla. Tällaisen tekniikan avulla tulostinkynä tai siitä ulos työntyvä massa ei polta käsiä. Lisäksi kynän päästä ei törrötä sen käyttämistä haittaavaa pätkää muovinauhaa. UV-valolla toimiva malli ei eroa sinisellä LED-valolla toimivasta versiosta muutoin kuin nyt tarjolla olevan mustevalikoiman määrässä.

Muilta osin vekotin vastaa toiminnaltaan perinteisiä 3D-kyniä. Yhdellä kynäpaketilla on kirjoitushetkellä hintaa halvimmillaan noin 70 euroa. Tällä summalla saa sinisellä LED-valolla toimivan 3D-kynän sekä 3 eriväristä mustepatruunaa.

Lähde

Edellinen artikkeliRubik Solve auttaa ratkaisemaan Rubikin kuution vaivattomasti
Seuraava artikkeliCurvit pitää suihkuverhon loitolla

1 KOMMENTTI

  1. Juurihan äsken oli tutkimustulosta sinisen LED-valon vaarallisuudesta jonka oli todettu rappeuttavan silmän verkkokalvoa, on pian konkurssissa tämän tuotteen tehnyt yhtiö ensimmäisten yhteiskanne korvausvaatimusten ilmaantuessa. Varsinkin kun olettaisin tästä tuotteesta kiinnostuneiden tuijottavan herkeämättä pitkähköjä aikoja kynän valoa, muistelen omia junnu aikoja koottavien rakentelussa viettämiäni aikoja.

Kommenttien lisääminen on estetty.