Don’t-Leave-Home-Without-It on vekotin, joka muistuttaa esimerkiksi kotiin unohtuvista avaimista

Avaimien unohtaminen kotiin ei ole mikään uusi juttu. Tämän ongelman ratkaisemiseksi onkin kehitelty kaikenlaisia erilaisia härveleitä, jotka muistuttavat mahdollisesti unohdetuista tavaroista. Sean Ragan päätti kuitenkin rakentaa omanlaisensa muistutinjärjestelmän hyödyntämällä LittleBits-nimistä rakennussarjaa.

Raganin väsäämä vekotin perustuu astiaan, johon asetetaan ne esineet, joita ei tahdo unohtaa kotiinsa. Härveli pirisyttää sitten soittokelloaan, mikäli ovesta ollaan kulkemassa ilman tavaroiden nappaamista mukaan. Tarkemmin sanottuna laitteen päälle asetetettujen esineiden paino aktivoi mikropiirin, joka koostuu muun muassa toiminnasta ilmoittavasta LED-valosta sekä äänestä aktivoituvasta katkaisimesta.

Jälkimmäinen osanen sitten tunnistaa ovea lähestyvän henkilön tuottaman äänen ja kytkee päälle hälytyksen aiheuttavan piirin. Tämän jälkeen laite hälyttää ja vilkuttaa toista LED-valoa, kunnes sen päälle asetetut esineet nostetaan pois. Varmasti samaan tehtävään on tarjolla yksinkertaisempia ja hohdokkaamman näköisiä kaupallisiakin ratkaisuja, mutta tällainen edes osittain itse kyhätty vaihtoehto on tietty aina kiinnostavampi. Rakennusohjeet järjestelmälle löytyvät täältä.

Lähde