selfie_pinhole

Selfiet eli henkilön itsestään ottamat valokuvat ovat nousseet ilmiöksi muutamien vuosien sisällä. Vaikka kyseisen kuvaustekniikan ”keksimisestä” on siis jo vierähtänyt vuosi jos toinenkin, niin ei se ole lannistanut kuvia napsivien henkilöiden innostusta ainakaan internetiin työntyvän materiaalin määrän huomioiden. Matkapuhelimien kameroiden kehittyminen on varmasti helpottanut tällaistenkin kuvien napsimista, mutta homma onnistuu myös neulanreikäkameralla.

Tietokoneella vanhanaikaiseksi editoidut otokset eivät riittäneet valokuvaaja Ignas Kutaviciusille ja tämän johdosta mies kehitti itselleen selfieiden napsimiseen kykenevän neulanreikäkameraviritelmän. Yksinkertainen neulanreikäkamera syntyi energiajuomatölkistäja tämän vekottimen Kutavicius sitten kiinnitti metallikehikolla osoittamaan kasvojaan kohti.

Lopputuloksen näkeekin sitten artikkelin kuvasta. Maailman ensimmäinen selfieksi luokiteltu kuva löytyy vertailua varten täältä, joskin moni voi kiistellä siitä, millainen kuva todella lasketaan ”selfieksi”.

Edellinen artikkeliTutkijat kehittävät biologisesti hajoavaa quadkopteria muun muassa vakoilutehtäviin
Seuraava artikkeliGeorgian teknillisessä instituutissa kehiteltiin lähes kissan lailla putoava robotti