y40structure

Maailmassa on todella laajoja vesistöjä, jotka ylittävät syvyydeltään jopa suurimpien vuorten korkeuden. Tietty, jos luonto on pystynyt tähän, niin miksi ei ihminenkin voisi yrittää samaa? Erilaisia suhteellisen syviä uima-altaita löytyykin useampikin kappale, mutta Y-40 The Deep Joy vie näistä voiton tarjoamalla maailman syvimmän keinotekoisen altaan.

Italian Montegrotto Termen kunnassa sijaitsevan Terme Millepini -nimisen hotellin yhteydessä sijaitseva uima-allas omaa 40 metriä syvän vesikerroksen. Näin ollen rakennelma tarjoaa noin 5 metriä lisää syvyyttä edelliseen ennätyksen haltijaan nähden. Altaasta löytyy noin 4300 kuutiometriä 32-34 asteista vettä ja lisäksi sen reunoille on myös rakennettu erilaisia luolastoja laitesukellukseen liittyviä harjoituksia varten.

Koko komeuden kruunaa kävelyputki, jonka kautta muut asiakkaat voivat tiirailla sukeltelijoita kastamatta itse varpaitaan. Tarjolla on erilaisia majoituksen ja sukellusmahdollisuuden sisältäviä hotellipaketteja, joiden hinnat alkavat 135 eurosta.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittivät systeemin, joka generoi virtaa leuan liikkeistä
Seuraava artikkeliPian robotti saattaa tuottaa objektiivisia arvioita viineistä