robopalvelija

Yleensä keskitasoa paremmissa (ja kalliimmissa) hotelleissa saattaa törmätä huonepalvelun henkilökuntaan. Ennen aamiaista tai pyyhkeitä huoneeseen ovat kantaneet vain ihmistyöntekijät, mutta nyt Kaliforniassa sijaitsevassa Aloft-ketjun majoitusliikkeessä homman hoitaa myös robotti.

Kyseessä on noin hieman alle metrin pituinen härveli, josta löytyy muun muassa 7 tuuman kosketusnäyttö asiakkaiden kanssa kommunikointia varten. Tiedonsiirto hoituu Wifi- ja 4G-yhteyksillä. Kun huoneessaan yöpyvä asiakas tilaa esimerkiksi lisäpyyhkeitä, niin nämä lastataan robotin yläosasta löytyvään säiliöön ja vekottimelle kerrotaan huoneen numero sekä sen kerros. Tämän jälkeen A.L.O Botlr -niminen laite osaa matkustaa hissejä hyödyntäen asikkaan ovelle asti.

Härveli perustuu kalifornialaisen Savioke-nimisen startupi-yrityksen SaviOne-robottiin. Vekotin on vasta testikäytössä, mutta jos kaikki sujuu hyvin, niin Aloft harkitsee hankkivansa ainakin yhden tällaisen laitteen myös muihin ketjun hotelleihin. Aivan vielä robotit eivät kuitenkaan ole korvaamassa ihmisiä tälläkään alalla.

Lähde

Edellinen artikkeliTulevaisuudessa elektroniset härvelit saattaa voida ladata myös hikoilemalla
Seuraava artikkeliNASA:n käyttämä lamppu auttaa nukahtamaan