hitchbot

Liftaaminen on varmasti monelle tuttu juttu, vaikka sitä ei olisi itse harrastanutkaan. Liftaava robotti sen sijaan kuulostaa futuristisesta tieteiselokuvasta napatulta jutulta, mutta se on kuitenkin totisinta totta jo tänä päivänä.

Hitchbot on pikkuinen kanisteria muistuttava härveli, jolta löytyy lisäksi yksinkertaiset jalat sekä kädet ja LED-polttimoista koostuvat kasvot. Vekottimen sisältä löytyy Arduino-piiri sekä tabletti ja se osaa jopa jutella kuskaajiensa kanssa puheentunnistusjärjestelmänsä ansiosta. Tämän lisäksi härveli napsii kuvia matkastaan 30 minuutin välein ja lähettää nämä sosiaaliseen mediaan, josta robotin reittiä voi seurata.

Kun joku päättää napata Hitchbotin kyytiinsä, saa hän web-osoitteen, josta löytää härvelin seuraavan kohdepisteen sekä ohjeita laitteen käsittelyä varten. Kanadan Halifaxista matkalle lähteneen vekottimen on tarkoitus taittaa noin 6400 km matka aina Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevaan Victoriaan asti. Ainakin alkumatka on sujunut hyvin. Täytyy vain toivoa, että matkalle ei vain satu elektronisista osasista kiinnostunutta ryövääjää.

Lähde

Edellinen artikkeliOOLOO on hakukone, jonka vastaukset syntyvät aitojen ihmisten käsistä
Seuraava artikkeliMicroTransponder kehittää uutta apua tinnitukseen