OOLOO on hakukone, jonka vastaukset syntyvät aitojen ihmisten käsistä

ooloo

Nykyään kaikki suuret hakukoneet perustuvat monimutkaisiin algoritmeihin, jotka osaavat jo yllättävänkin hyvin tunnistaa ihmisen tiedontarpeen. Toisaalta tällaiset tietokoneiden tuottamat vastaukset eivät ainakaan vielä yllä ihmisten välisen keskustelun tasolle. OOLOO sen sijaan on ilmaiseksi Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille ladattava sovellus, jonka kautta voi esittää kysymyksiä oikeille ihmisille.

Kysymykset nauhoitetaan matkapuhelimen mikrofonilla ja lähetetään 24/7 auki olevaan vastauskeskukseen. Tietysti tällä tavalla toimivan sovelluksen vastauksia saa odottaa kauemmin kuin muiden hakukoneiden tuloksia, mutta lähdesivuston testeissä vastauksen sai yllättävänkin nopeasti 7 minuutin sisällä. Toisaalta odotusaika varmasti kasvaa käyttäjämäärien kasvun yhteydessä.

Palvelu on kuitenkin kenen tahansa älypuhelimen ja riittävät englannin taidot omaavan kokeiltavissa täysin ilmaiseksi, joten omat johtopäätökset systeemin menestyksestä tulevaisuudessa voi vetää itse. Muistaakseni myös jokin suomalainen hakupalvelu yritti kaupallistaa tällaista systeemiä muutama vuosi sitten, mutta tämä kokeilu taisi loppua lyhyeen.

Lähde

Google Play

App Store