Varmasti lähes kaikki tuntevat LEGO-palikat, joista voi kasata ties minkälaisia rakennelmia. Vaikka näistä palasista onkin koottu talojakin esimerkiksi maailmanennätyksiä varten, niin ei niitä ole varsinaisesti kuitenkaan käytetty asuntojen rakentamiseen. Kite Bricks -niminen firma on nyt kehittämässä omia rakennuspalikoitaan, joista voitaisiin nimenomaa koota taloja.

Firman suunnittelemat Smart Brick -palikat muistuttavat ulkoisesti valtavia LEGO-palikoita, mutta ne koostuvat muovin sijaan vahvarakenteisesta betonista. Palikoiden kehittäjien mukaan idea ei kuitenkaan ole lähtöisin lelupalikoista, vaan samankaltaiset ominaisuudet ovat vain syntyneet sivutuotteena. Tällaisten osasten avulla rakentaminen on muun muassa nopeampaa ja ekologisempaa kuin perinteinen talojen väsääminen. Lelupalikoiden tyyliin näihin rakennuselementteihin voi sitten kiinnittää myös tasaisia osasia lattioiden ja kattojen rakentamista varten.

Nyt tämä systeemi sitten tarvitsee hieman päälle 2 miljoonan euron rahoituksen päästäkseen tuotantoon asti. Kuinkakohan korkeita torneja tällaisista saisi sitten kasattua?

Lähde

Edellinen artikkeliOulun yliopistossa kehitettiin uusi tiedonsiirtomenetelmä matkapuhelimiin
Seuraava artikkeliGoogle Street View tarjoaa nyt näkymää maailman suurimman risteilylaivan sisältä