earth

Moni varmasti tietääkin, että maapallon ympärillä pyörii kansainvälinen avaruusasema ISS. Nyt kyseisellä asemalla on käynnissä The High Definition Earth Viewing -niminen kokeilu, jonka aikana kuka tahansa voi seurata avaruudesta käsin lähetettävää livekuvaa maapallostamme.

Avaruusasemaan väsätty systeemi koostuu neljästä kuvaa välittävästä kamerasta. Kameroille on taattu niille sopiva toimintalämpötila, mutta ne ovat alttiina auringosta lähtöisen olevalle säteilylle. Näin ollen kokeesta on myös tutkimuksellista hyötyä, sillä se auttaa ymmärtämään, miten avaruusolosuhteet vaikuttavat erilaisten komponenttien toimintaan.

Kaikki kamerat osoittavat kohti maapalloa hieman erilaisissa kulmissa ja näiden välittämät näkymät vuorottelevat reaaliaikaisessa videokuvassa. Välillä systeemi saattaa kuvata Maan pimeää puolta, jolloin kuva on musta ja välillä taas kuva on harmaa ja laitteisto ei ole toiminnassa.

Kuvaa maapallostamme pääsee seuraamaan täältä!

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittivät ääniaalloilla toimivan vetosäteen, joka on huomattavasti aiempia tehokkaampi
Seuraava artikkeliSoftWheel tasaa niin rullatuolien kuin polkupyörienkin matkantekoa