pyöräputkilo

Polkupyörillä pääsee hurjaa vauhtia, jos keliolosuhteet sattuvat sopiviksi ja satulassa istuu ammattilaispolkija. Tällä hetkellä maailman nopeimman polkupyörän ennätystä pitää hallussaan hollantilainen XeloX3, joka saavutti yli 130km/h nopeuden. Nyt Arion 1 -niminen haastaja on saanut ulkomuotonsa ja odottaa valmistukseen pääsyä.

Laskelmien mukaan, jos polkija onnistuu tuottamaan 700W tehon, pääsee tällä kulkupelillä jo yli 140km/h. Tällaiset maailmanennätyksiä rikkovat pyörät eivät tietenkään muistuta ulkoisesti juuri ollenkaan perinteisiä polkupyöriä. Härvelit on rakennettu niin aerodynaamisiksi, että kuskinkin täytyy tyytyä olemaan kupolin sisällä ja menosuuntaan näkee kameran välittämän videokuvan avulla. Koteloinnin muoto on saatu suoraan luonnosta, sillä se ottaa mallia muun muassa vedessä nopsasti sujahtelevista kaloista.

Arion 1:n ensimmäiset testiajot on tarkoitus suorittaa noin vuoden päästä, mutta tämäkään härveli tuskin jää viimeiseksi ennätyksen haltijaksi.

Lähde

Edellinen artikkeliSCiO tuo uuden aistin älypuhelimiin
Seuraava artikkeliNext Level Aerial Filming muuttaa quad-kopterin automaattiseksi kameramieheksi