läpinäkyvä_vaja

Hiljattain pidettiin arkkitehtikilpailu, jonka tarkoituksena oli tuottaa suunnitelma New Yorkissa sijaitsevaan Socrates Sculpture Park -nimiseen puistoon sijoitettavasta rakennelmasta. Kyseisen pytingin tuli olla ulkonäöltään 2000-luvulle sopiva ja se piti suunnitella ainoastaan koristeeksi ilman sen kummempaa käyttötarkoitusta. Niinpä paikallinen arkkitehtitoimisto stpmj päätti sitten kehittää läpinäkyvän vajan.

Firman suunnittelema rakennelma saataisiin näyttämään läpinäkyvältä päällystämällä se BoPET-nimisellä materiaalilla, joka myös tunnetaan nimellä Mylar. Kyseinen aines on eräänlaista polyesterikalvoa, jonka yksi ominaisuus on sen hyvä heijastuskyky. Ajankohtaisena esimerkkinä materiaalia löytää muun muassa vappupalloista.

Tämän päällysteen lisäksi rakennelmaan on suunniteltu muutama aukko, joista näkee teoksen läpi. Näiden on tarkotus vahvistaa katselijalle muodostuvaa kuvaa läpinäkyvyydestä. Valitettavasti kyseessä on vasta konsepti, mutta kenties tällaisiin voisi joskus vielä törmätä puistoissa.

Lähde

Edellinen artikkeliDaiwa House tarjoaa mahdollisuuden kierrellä olemattomissa huoneissa
Seuraava artikkeliTutkijat yrittävät pysäyttää huonolaatuiset oliiviöljyt keinotekoisen DNA:n avulla