ooho

Pullotettu vesi on kautta aikojen kerännyt kannanottoja niin sen puolesta kuin myös sitä vastaan. Yksi ongelma tällaisessa pakkausmuodossa ovat juurikin pullot, joista syntyy väistämättä myös jätettä, vaikka niitä palautusautomaatteihin kannettaisiinkin. Nyt Lontoossa on suunniteltu vedelle uudenlainen säiliö, jonka voi tarvittaessa syödä.

Ooho:ksi kutsuttuja säiliöitä on niiden kehittäjien mukaan helppo ja halpa tuottaa. Prosessissa käytetään hyväksi jo 50-luvun tienoilla keksittyä tekniikkaa, jossa nesteestä tehdään pallomaisia kappaleita (eng. Spherification). Tämä taas perustuu kananmunan keltuaista vastaavaan rakenteeseen.

Veden ympärille luotiin tarvittava kalvo ruskolevän sekä kalsiumkloridin avulla. Uusi pakkausmenetelmä väsättiin muun muassa juurikin sen vuoksi, että suuri osa vesipulloista päätyy roskakoreihin. Lisäksi veden pakkaaminen Oohoon tulee halvemmaksi kuin pulloon, sillä kalvoon vaadittavat materiaalit kustantavat ainoastaan pari senttiä. Tällaisesta tuotteesta löytyy kuitenkin myös samat ongelmat, jotka saivat aikoinaan pussimaidot pois kauppojen hyllyiltä.

Lähde

Video Oohoon toiminnasta

Edellinen artikkeliTerästä vahvempaa ja vettä kevyempää materiaalia 3D-tulostettujen ristikoiden avulla
Seuraava artikkeliHollantilainen sairaala asensi potilaalle 3D-tulostetun pääkallon puolikkaan