Nyt kun Googlen Glass-lasit ovat olleet tiedossa jo jonkin aikaa, on vastaavanlaisia härveleitä pulpahtanut markkinoille useampikin pari. Hiroshiman yliopistossa työskentelevä Kazuhiro Taniguchi sen sijaan otti uuden näkymän puettaviin tietokoneisiin. Miehen kehittämä laite ei välitä kuvaa vaan perustuu pelkästään ääneen.

Ear Switchiksi kutsuttu härvelin on vasta konseptiasteella, mutta siinä on kieltämättä potentiaalia. Laite kytketään käyttäjänsä korvaan ikään kuin Bluetooth-kuuloke, mutta se osaa lisäksi tunnistaa infrapuna-aaltojen avulla, milloin käyttäjä avaa tai sulkee suunsa. Erilaisten liikkeiden avulla voisi sitten välittää komentoja laitteelle.

Härvelistä löytyisi suunnitelmien mukaan muun muassa kompassi, ilmapuntari, mikrofoni ja kaiutin sekä GPS-piiri. Laitetta käytettäisiin kutakuinkin samoihin tarkoituksiin kuin erilaisia älysilmälasejakin. Hilavitkuttimen valttikortti on kuitenkin se, että se ei nouse esille niin paljon kuin silmien eteen asetettu näyttölaite, mutta pystyy silti tarjoamaan lähes saman toiminnallisuuden.

Lähde

Edellinen artikkeliRoskakorien verkosto auttaa kaupunkia jätehuollossa
Seuraava artikkeliHalvin ratkaisu veden puhdistamiseen kasvaa suoraan maassa?