Google Maps on jo jonkin aikaa tarjonnut yleensä autoilla kuvattuja katunäkymiä suurimmilta teiltä jopa Suomesta. Vaikka kyseinen systeemi ei katakaan kaikkia kulkuväyliä, niin sillä on myös taltuoitu hieman erikoisempia kohteita, kuten esimerkiksi automuseo. Tällä kertaa Google lisäsi palveluunsa ”katunäkymiä” hieman syrjäisemmiltä seuduilta.

Kanadassa sijaitsevan pienen Churchillin kaupunkin lähettyvillä on nimittäin nyt kuvattu aluetta, jolla liikkuskelee myös jääkarhuja. Tarkoituksena oli tuoda esille ilmastonmuutoksen vaikutus näiden vaaleaturkkisten eläinten elämään. Kuvaukset saatiin tehtyä Googlen Trekker Backpack -kamerasysteemillä Polar Bears International -nimisen järjestön avustuksella.

Suurin osa taltioidusta materiaalista koostuu autiosta lumierämaasta, mutta muutamassa otoksessa vilahtaa jopa nelijalkaisia tallustajia. Vaikkakin karhujen etsiminen lukuisten kuvien joukosta on melko vaikea tehtävä, niin on silti hienoa päästä näkemään myös tällaisia vähemmin asutettuja seutuja Street Viewin kautta.

Lähde

Street View -linkki

Edellinen artikkeliSpritz tarjoaa uuden tavan lukea tekstiä nopeasti
Seuraava artikkeliRuotsalainen yritys keksi uuden tavan mainostaa hiustuotteitaan