ikkunat_on

Vaikka ikkunoista kurkistaminen lentomatkojen aikana voi olla todella hauskaa, ei niiden rakentamisesta koneen runkoon ole oikeastaan kuin haittaa. Tulevaisuudessa lentomatkoilla ei ehkä saakaan ihailla ulkona viliseviä maisemia ainakaan aivan suoraan, sillä suunnitteilla oleva ääntä nopeampi lentokone kokeilee vaihtaa ikkunat näyttöihin.

Spike Aerospacen S-512 on vielä kaukana kootusta versiosta, mutta lähes 60 miljoonaa euroa maksavan koneen ostajat eivät kuitenkaan tule saamaan vekottimeensa perinteisiä ikkunoita. Sen sijaan nämä korvataan todella ohuilla näytöillä. Ulos pääsee silti tiirailemaan, sillä koneen ulkopuolelle asennetaan useampi kamera, joiden tuottamaa kuvaa voidaan sitten puskea matkustajien näkyville. Vaihtoehtoisesti ulkonäkymän tilalle voi myös valita staattisen kuvan tai haluamansa ennalta nauhoitetun videopätkän.

Lentokoneen suunnitelmista karistettiin perinteiset ikkunat sillä perusteella, että ne toisivat vain turhaa lisäpainoa, joka taas vaikeuttaisi härvelin noin 2200 km/h nopeustavoitteen saavuttamista. Ensimmäinen kone pyritään saamaan kasausvaiheeseen vuoteen 2018 mennessä, joskin tällaisella matkustaminen ei varmastikaan tule olemaan mitään halvinta lystiä.

Lähde

Edellinen artikkeliMies tulosti itselleen sormenpään
Seuraava artikkeliSupersmoker Bluetooth yhdistää sähkötupakan ja mikrofonin