Ilmakiekko on ainakin itselle tuttu peli ja sitä on tullut pelattua niin tietokoneella kuin fyysisenäkin versiona. Perusideahan on se, että pelikentän alta työntyy ilmaa, joka pitää laudalla liikkuvan kiekon lähes kitkattomana. Tämä pelinappula koitetaan sitten upottaa kaverin päähän Pong-pelin tyyliin. Nyt rakentelija Jose Julio on väsännyt fyysistä ilmakiekkoa lätkivän robotin.

Muoviosat tulostettiin RepRap 3D-tulostimella. Lisäksi AI-pelaajaa liikuttava tekoäly on peräisin täysin samoista osista, joista edellä mainittu 3D-tulostin koostuu. Projektiin käytettiin muun muassa Arduino Mega -nimistä piiriä, NEMa17-askelmoottoreita sekä erilaisia hihnoja ja laakereita. Kaikki valitut osat ovat Julion mukaan halpoja ja helposti saatavilla. Mies rakensi saman tien koko ilmakiekkopöydän, mutta toki tällaisen viritelmän voisi kehittää jo valmiinakin olevaan alustaan.

3D-tulostimen muuttaminen ilmakiekkoa pelaavaksi robotiksi ei ollut aivan mutkaton prosessi, sillä hitaasti etenemään tottunut laite piti saada reagoimaan suuriinkin muutoksiin pelikentällä. Kiekon tunnistamisessa käytetään OpenCV-kirjastoa ja tietokoneeseen kytkettyä Ps3:n EYE-kameraa. Lähdesivustolta löytyy linkit projektin koodiin kommentteineen sekä tarkat rakennusohjeet. Julion mukaan nykyinen versio härvelistä pystyy voittamaan kokemattomammat pelaajat, mutta se on silti mahdollista päihittää ihmisen toimesta.

Lähde

Edellinen artikkeliSensory Fiction lisää tunnetta kirjoihin
Seuraava artikkeliAutomaattinen Mahjong-pöytä