Automaattisia soittolistoja Spotifyyn elintoimintojen perusteella?

spotify_main

Spotifystä on tullut yksi suosituimmista musiikkisovelluksista. Musiikkia voi kuunnella niin lenkillä kuin illalla sängyssäkin, mutta yleensä eri tilanteisiin tulee valittua erilaisia kappaleita. Nykyisin löytyy jo useampia algoritmejä, joilla voi generoida sopivia soittolistoja jokaiselle hetkelle. Spotify kuitenkin tutkii mahdollisuutta mennä vähän pidemmälle ja generoida soittolistat sydämen sykkeen tai kehon lämpötilan perusteella.

Spotify:n kehittäjien visioiden mukaan esimerkiksi matkapuhelimien tai erillisten sensoreiden avulla kerättyä dataa voitaisiin hyödyntää sopivien kappaleiden valitsemisessa. Useammalla erilaisella mittaustuloksella saataisiin tarkempia listoja, mutta jo parinkin sensorin data vähentäisi esimerkiksi riskiä hidastempoisesta kappaleesta kesken urheilusuorituksen.

Tällä hetkellä kyseinen systeemi on vasta kuitenkin ajatustasolla. Sekään ei ole vielä varmaa, meinasiko musiikkijätti itse kehittää tarkoitukseen sopivan sensorilaitteen vai tyydyttäisiinkö ratkaisussa markkinoilla olevien tuotteiden hyödyntämiseen.

Lähde